Neviem ako a na ako ďaleko si strielal,ale ja už 25 rokov používam do 308w výhradne
<br/>9,7g strelu SPCE,vačšinou chodím do pohonu a asi raz sa mi stalo,že mi rozbilo gulu,strielal som aj do repky a nebol žiadny problém.ja mám s touto strelou len tie najlepšie skúsenosti.Zver po zásahu dobre farbí,ked¡neostane v ohni minimálne odbieha.
Ludove sa hovorí citujem,,Náhoda je blbec,,lebo streliť diviaka v kluse na cca230m za ucho nie je o umení skor o nahode aj keď týmto nehcem zhadzovať kvality strelca.
Lovec máš pravdu 222R nie je optimálna zbraň na všetko a ako je to možné že mu uverejnili ten článok,predsa Hornet sa nemože používať na odstrel trofejovej zveri,nakolko nábojnica nedosahuje 40mm.
Toto tvoje vyjadrenie a sklamanie so strelami SB mi pripadá trochu čudné,mne sa zdá že tebe by nepomohla ani riadená strela.Základ je zver dobre trafiť a potom posudzovať účinok,samozrejme keď ju trafím na raticu neostáva v ohni ,farbí ale dohladávka je obyčajne nulová.Na druhej strane treba bra´t do úvahy aj to kolko kto za sezonu vystrelí,ak vysterlím 5 krát nemožem sa naučiť dobre strielať.
Dnes som obvolal dostupné zdroje a fakt sa strelivo LAPUA nedá kúpiť. Ani dodávateľ streliva na Slovensko - f. z Lipt. Mikuláša nemá na sklade nič. A kedy bude mať tak to ani sŕnka netuší. A cena u strely Mega je asi 60 sk čo je oproti 39 CZk trocha "mastnejšie". Nuž čo už!
Dobrý deň, mám dotaz.
<br/>
<br/> Sú nábojnice u vojenskej a civilnej verzii náboja 308 Win. NATO (7,62x51) a 308 Win. (7,62x51) rozmerovo (ich priemer v určitom bode) identicky zhodné , alebo nie? Ďakujem za odpovede, jaro.
Strelivo - ĎAKUJEM BELSONOVI za pomoc a profesionálne rady v otázke streliva. Prajem mu veľa pevného zdravia, dariteľnosti a úspecov. Lesu a lovu zdar!