Sam sa s tym nestotoznujem, ale hladam bigla bez PP pre kamaratku Ak by niekto vedel o niecom, tak sa ozvite. Slubujem Vam, ze ten bigl do lesa vzivote nevkroci:D
S tymi vyzlami to bude uz len horsie, nakolko sa klub vybral inou cestou. Na klubovke mi nevzali suku do chovu, kvoli zadnym noham, aj ked ma BDK 0/0. Suka je spickova v poli( spravene vsetky skusky v I.c a ma aj dve VSS ako vitaz najlepsie pole). Namiesto toho pobrali vychudnute jedince, ktore ak ti prinesu jedneho zajaca tak maju cely den dost a nepohnu sa uz ani na krok. Ale hlavne, ze maju plno BOB a CAC, ved to ti spravi dobru cenu pre stence. :[ Houk domluvil sem!!!
Zdravím....
<br/>
<br/> No poľovnícky pes sa používa predovšetkým na poľovanie, ale ako to už bolo spomenuté, keď sa stane módnym je s týmto plemenom "koniec".
<br/>
<br/>
<br/>Každý kto si priezrie dôkladne túto stránku urobí si svoj názor na to plemeno.
<br/>
<br/>www.bigl.sk/info.html[/]bigl
<br/>
<br/>Na tejto stránke nájdete ako bigl hlási zajaca (Stačí kliknúť na Bigl je poľovník
Napriek tomu, že viem veľmi dobre o čom píšeš, dovolím si otázku do pléna: prečo treba zachraňovať slovenského hrubosrtého stavača? Osobne sa priznám, že akosi nerozumiem podpore jeho producírovania sa na výstavách. Pridapá mi to, ako by ho malo zachrániť to, že sa z neho stane "módne" plemeno.
Program na záchranu SHS a vracanie výstavných poplatkov na výstavách sú samostané aktivity, pokiaľ viem aj rôznych ľudí. Program na záchranu SHS je práve o podpore poľovného využitia.
Amíci sú hrdý aj na ,s prepáčením, wc papier vyrábaný u nich - Prečo nemáme podporovať a byť hrdý na Slovenského Kopova,SHS........???Pochybujem že niektorí národný kynologický zväz bude zatracovať svoje národné plemeno.
Skúsim sa opýtať inak: prečo alebo vďaka čomu sa SHS dostal do stavu, že ho treba zachraňovať? Je to pre nezáujem o plemeno zo strany poľovníkov? Je to pre nezáujem o využívanie psov v poľovnej praxi vo všeobecnosti? Ja sa obávam, či to náhodou nie je o "domrdaní" určitých plemien samotnými poľovníkmi vďaka pôsobeniu istých lobistických skupín a ich osobných záujmov. Či to náhodou nie je o prižmurovaní až zatváraní očí nad problémami a prehnaným chválenkárstvom v mene nestratenia gľancu za každú cenu, aj za cenu intríg a podrazov.
Dko ja si myslim ze to tu bolo zle napisane nejde o zachranovanie plemena ale o obcestvovanie krvy v poslednej dobe . SHS nie je domrdane plemeno tomu veru su to spickove jedince ne pracu .