By ma len zaujímalo, kto by tých rozhodcov preskúšaval, kedže si dovolím tvrdiť, že slovenská poľovná kynológia je verným obrazom neskorumpovanej slovenskej spoločnosti, v ktorej určite neplatí, že rybička smrdí od hlavičky
No len tak na okraj keď sa už bavíme o "rozhodcovskom zbore". Minulú nedeľu sa konali skúšky čakateľov na rozhodcov pre JSS a SVS. Napriek tomu, že mám všetky podmienky splenené (4 hospitácie na JSS) mi ústredie pozvánku na skúšky jednoducho neposlalo. To že sú skúšky som sa dozvedel až v sobotu (deň pred skúškami) takže som už nič robiť namohol. Ostáva mi len čakať dalšie 3-4 roky pokiaľ sa nazbierajú ľudia a zorganizujú sa dalšie skúšky.:[
Bazmeg, tak toto ani nehovor! Hlavne, ked tu potrebujeme rozhodcov, co sa tomu rozumeju. A ostatny sa o tom kedy dozvedeli? Viem, ze Lubo isiel, on ti nic nespominal?
Poznam aj takych cakatelov, co hospituju uz 10 rokov a na skuskach rozhodcov neboli, aj takych co su cakatelmi a nedeleguju ich na skusky, teda nemozu splnit povinne hospitacie. Ale, a to je zarazajuce, poznam aj takeho, co nebol preskusavany a uspesne si rozsiril kvalifikaciu. Otazka je ci vobec odhospitoval a ako, potrebny pocet skusok.
Veď práve Ľubo mi to povedal, ale až v sobotu pred skuškami (on sa o tom dozvedel v piatok). V nedeľu máme spoločnú na diviaky, prídeš?
<br/>
<br/>Pytliak: ani mňa veľmi nechceli delegovať, všetko som si musel vypýtať a cestovať na vlastné náklady na takmer všetky skúšky. Preto mi pripadá vrcholne nefér keď ma niekto na ústredí jednoducho nenapíše na zoznam. Alebo je za týmm niečo iné???
Oj, Pedro tak to mi ta je luto, naozaj. Tu sa ukazuje, ze niektori ludia sa este nezobudili z casov minulych. Ked nie si s nami si proti nam a bodka. Vies ze neviem co sa presne v nasej SK kynologii deje, ale ukazuje sa ze tam nie je miesto pre viacej nazorov. Bud si modry, alebo pal do......
<br/>No trosku z ineho sudku. Pedro, ako je to s Pattrdale teriermi na Slovensku. Ja viem popisalo sa o tom vela....., ale stale som nenasiel presnu a jasnu odpoved. Mozem sa s nim zucastnit na skuskach, mozem oficialne pouziavat v reviroch, mozem ho mat zaregistrovaneho do poctu polovne upotrebitelnych psov na revir, mozem sa s nim zucastnit vyssich skusok atd.
<br/>Diky.
<br/>A neboj raz bude lepsie, dufam
Prosím o radu. Nakoľko môjmu českému fúzačovi dosluhuje búda, chcel by som novú, ale niečo kvalitné /on by chcel aj s kuchyňou, haha/. Neviete nejakého fachmana, ktorý to robí slušne podľa veľkosti plemena za normal peniaz? Alebo aspoň nejaké predpísané rozmery vnútorného priestoru, aby som dodržal "normy". Ďakujem Pozdravuje Broky