tak ako pokračuje lov...? Vidiet ešte u vás pobehovat líšky..? ja som včera ráno jednu stretol,ale som nebol vobec pripravený...takže zduchla...bola tak na hranici brokovej strelby ,aké máte skusenosti z týchto dní....
Baikal, súhlasím s Tebou, na líšku s malokalibrovkou .22LR do 50-60 metrov je najúčinnejšia streľba. Ja používam strelivo Stinger, s dutinkou, vyskúšal som už kadečo, ale podľa viacročnej skúsenosti si myslím že Stinger má výborný ranivý účinok. Malokalibrovku ZKM 452 mod. 2E som mal osadenú Zeisskou 6x42 s T-čkom na pevnej nás. montáži. Strieľal som líšky z posadu na lopatku, možno 2-3 z desiatich v priemere odbehli aj po chvíli polihovania. S T-čkom je však precízne zamierenie za zníženej viditelnosti ťažšie. Pred 2-mi rokmi som vymenil puškohľad za variabil s Mil-Dot zam. osnovou a od tej doby strieľam "za uško" kedy sa len dá, radšej počkám aj hoci bez dýchania na moment keď sa dobre otočí "na blatt" a pink. Úspech je takmer stopercentný, líšky padajú na miesre, bez jediného kroku, bez trápenia. Doporučujem začínajúcim "líškarom" naučiť si líštičky na jedno miesto, na maškrtky, a na túto vzdialenosť si vyskúšať nastrelenie za zníženej viditeľnosti ako sa hovorí "na vrchnák z piva"a úspech sa dostaví. Treba mať však pevné nervy a trpezlivosť väčšiu ako líška a nedať sa uniesť vášňou, urobiť rýchlejší pohyb pri zamierovaní, šuchnúť zbraňou o gombík a podobne. Prajem všetkým ktorých baví klamať najprefíkanejšieho predátora - líšky hodne úspechov. Lovu Zdar!
Vďaka za nálepku pán psychiater. Nikto ťa tu neberie vážne však?! Ak chceš,aby si aj niekto z tvojich odborných výkladov zobral niečo k srdcu mal by si začať používať spatnú vazbu . Ja viem Ty nevieš čo to je. Tak sa to douč!!! Pardon to je tvoj slovník. Mal by si sa to doučiť.
Tebe ešte nedošlo, že toto je poľovnícka stránka a že sa tu budú poľovníci baviť o poľovníckych témach a love ? Tak ako je to s tým tvojim IQ? Čo keby si sa presťahoval niekam k VLK-om a tam si išiel pohrkútať. Lebo ak tu zotrváš dlhšie, môže ťa od jedu aj poraziť - súdiac z tvojich emotívnych príspevkov .
Chcel by som vedieť čo jedávaš. Určite sa chodíš pásť na lúku ako zver? Alebo si nebodaj kúpiš nejaké maso zo zabitého zvieraťa. To by si bol potom vrah. Kolko krát si bol krmiť zver v snehu a mraze ked nemala čo žrať. Načo si sa prihlásil na tuto stránku chudáčik
počuj ty mudrlant...ak nie si polovník a ani ním nechceš byt tak načo sem lezieš...??? ja ked nefajčím a nepijem alkohol nepoleziem do krčmy plnej domácich a nebudem im nadávat že prečo slopu a fajčia a že su idioti....mohlo by to so mnov zle skončit...a ked mám iba trochu malé IQ...tak si to sám domyslím...čo je ale v tvojom prípade nereálne...niet čím že...???