V sobotu jsme udělali poslední naháňku na černou zvěř, byly dvě leče, v obou jsme narazili na divočáky a z obou se nám je podařilo vytlačit. V první leči se střelcům společnými silami podařilo slovit 3 kusy, bohužel v druhé leči byla všechna prasátka asi neslyšící :liar: Moc děkuju za práci honců a psovodů, kterým jejich psíci velice dobře pracovali. Lesu a Lovu Zdar.
<br/>PS: až se rozjaří, čekám Vás všechny na další naháňce, tentokrát na střelnici s prasetem na průseku
Ahoj, v lese jsem denně ale jen na kontrole a dosypání krmeliště nebo krmelců.Z krmeliště se divočáci zas po týdnu odstěhovali, ale vypadalo to jen na jeden kus, no kéž by se vrátil a byla to baška a hledala si místo pro metání selat .večer jsem se na obeznání ven nedostal.
<br/>V sobotu jsem měl službu na myslivesckém plese ca 70km daleko, když jsem se ve 4 ráno vrátil - sám, střízlivý a hodně unavený, hned jsem se probral ještě v autě bo u plotu vedle brány do dvora ležel kus srnčího - normálně v poloze přežvykujícího kusu, jen hlavu neměl ani položenou ani zvednutou, ale spíš vytaženou dopředu a světla přivřená.Psi na dovře ho nijak nehlásili.Když neragoval na blikání svtěl, vystoupil jsem a neragoval ani na pohyb ani na hlas.Zaběhl jsem se ještě zeptat manželky jestli o tom něco neví nebo jestli otec nepřivezl srnčí, které chováme doma a nevypustil je ven.Pak už jsem mu jen skrátil trápení a nechal hho do rána ve stodole. Dobře hodinu jsem z toho ještě nespal. druhý den jsem zjistil jen to, že to byl srnec 2-3roky stáří, paroží shozené, nasazovat ještě nezačal,byl ve velmi špatné kondici, zástěrka i zadní běhy byly hnědé od průjmu.Jinak žádné známky zranění nebo jiné nemoci neměl. Jak se k nám dostal je záhada i když býváme u silnice, ale na samotě uprostřed lesa. Nejbližší řepkové pole je ca 2 km. A proč ležel u plotu u obydlené chalupy už vůbec nevím. Škoda, že jsem z toho byl tak mimo, že jsem neudělal ani fotku. Jestli o tom někdy zjistím víc dám vědět. Zatím ahoj a víc příjemnějších zážitků přeji všem rm
Včera poobede, keď som prišiel z práce, som ako vždy hodil očkom po lúkach nad domami. No a uvidel som tri kusy vysokej sa popásať pod krovinami. Ďalekohľad v mám uložený hneď vedľa vchodových dverí, takže za chvíľu som už študoval čo sa to tam popása. Tri jelienky I. VT a každý chovný. No v kroví som zazrel zaľahnuté ešte iné kusy, tak som sadol do auta a priviezol sa bližšie - boli tam aj ďalšie jelene. Tak som sa preobliekol, zobral flintičku a poďho nakuknúť čo sa to tam vegetí. Podarilo sa mi dostať do vzdialenosti cca 100-150m lebo črieda bola roztrúsená v pomerne širokom páse. Z celkove 14 ks vysokej tam bolo 5 jeleňov I. VT a všetky boli chovné, tak som ich nechal popásať sa a odpočívať v kľude ďalej. Pekný základ pre budúce roky. Po miernej zime to pravdepodobne nebudú len šestáčiky
Včera som bol vonku vyniesť srnčej soľ. Videl som 2 zajace, troch kohútov a čo ma najviac potešilo, bolo 17 kusov srnčieho. Škoda len to, že medzi všetkými boli iba 3 srnce a to 2 z nich boli minuloročné mladé. Ešte som našiel v bočnom ramene Dunaja kožu zo srnčej. Pytliaci vyčíňali.:[