Že tí hasiči nemohli chvíľu meškať, možno by tie plamene skočili aj na pár rómskych obydlí :D:D
<br/>
<br/>Ale aby som aj niečo k téme napísal... Bol som v lese a videl som cigošov ako berú drevo z lesa 8-L
Včera podvečer mi vyšli na jačmeň srnec, /1 v.t. - chovný/,srna, 2 daniele a 2 líšky. Keď som išiel domov tak na slnečnicu vyšli 2 lanštiaky a obdaleč črieda cca 20 diviakov. Takže pekne a príjemne strávené chvíle.
Dnes ráno ve 4h, ale před 6ti lety jsem stál na molu ve Finsku a poznal svoji ženu, bylo to nádherné ráno, dnes ráno ve 4 jsem po delší době vyrazil do revíru, moje žena spala doma s našimi dětmi a já byl šťastný chlap. Když jsem se dostal pod posed na kraji řepky jsem viděl srnce, obeznal jsem ho hned jak jsem sedl na sedačku - nerovný osmerák. Neměl jsem ale vůbec chuť lovit i když se jedná o raritu a mám povolenku na lov srnce k příležitosti narození dcerky.Vypadá na mladšího srnce a nějak jsem si říkal, že na ulovení bude třeba ještě bude času dost. Jak srnec zatáhnul do řepky, přišla se mi ukázat asi 70kg baška, která za sebou v obilí vedla asi 6 pruhovaných selat - ani nebyly pořádně vidět. Černá je u nás spíš vzácnější tak to bylo milé překvapení. Potom jsem ještě našoulal ročka srnce na hranici chovnosti, ale když jsem se k němu dostal už asi na 20m tal jsem ho nechal jít. Nakonec jsme manželce natrhal kytičku konvalinek a šel domů.Děkuji Dianě i Hubertovi za krásné ráno a bude patřit zas k jedněm z těch na které se nezapomíná
Dnes poobede som sa bol prejsť. Skontroloval som 3 soliská a jedno nové som urobil. Keď som sa blížil do miesta, kde som mal vytipované a predpripravené miesto na nové solisko, tak som najprv vyplašil srnca a o pár metrov bola zaľahnutá sviňa s prasatami. Šťastie že sa rozbehla iným smerom, chvíľu som bol veru na pochybách, či nevezmem nohy na plecia. Na ceste domov som videl ešte 2 srny a zajaca.
Včera večer som bol urobiť jazvečíčke odloženie a ako na potvoru som si flintičku nechal doma. Z trávi mi na 5 metrov vyšla líštička. Tak som sa pokochal aspoň očami a keď odišla, pobral som sa domov.
Včera som videl prvé tohoročné jelienča Malo sa pekne k svetu, pobehovalo veselo okolo matky - nebolo vrhnuté čerstvo. nejakú hodinku či dník už bolo na svete .
dneska rano nadhera,tri jelenice,dve jelienčata, jeleň desatorak ,medvedica z mladym stopy stareho medveda ,ešte teple:]trojročny srnec šestorak vysoko chovny ,dve srny a krasne teple rano ako po burke:D
včera podvečer lesom prebehlo 6 motorkárov, 2 cyklisti a okrem ních ešte jedno auto. nedalo mi tak som bol pozrieť, či reku nie dajaký pytliak a v tom aute vám bola taká tŕt-kačka ako svet. prešiel som okolo, zabúchal po kapote a dokonca aj pozdravil ,,PÁN BOH POMÁHAJ" okrem tohoto už len vystresované dve líšky
Včera som bol z mojou Špringelkou doplniť soľník. Z kríku nám vyleteli tri straky. Potom kúsok ďalej nám zo žita vyskočila srna aj z minuloročným srnčaťom. Neboli ďalej ako 20 m. Cestou ďalej nám vyleteli z agačiny dvaja Hrivnáci. Potom sme pokračovali až k potoku kde som na vode videl plávať šesť malých kačíc. Cestou späť nám pred nosom vyskočil zajac a nakoniec Špringelka vyhnala zo žita tri jarabice. Krásna prechádzka umocnená vôňou dozrievajúceho žita.
to si bol ty v tom aute? no môj milý tak si zvoľ aspon neskoršiu hodinu a nie 19h podvečer keď je vidno a vo všetkej skromnosti len som povzbudivo pozdravil nikoho som nevyhaňal z lesa preč ako v tej tvojej pesničke však? i keď tu máme v platnosti od 20.12. zákon o lesoch ale až taká sviňa nie som.