Bolo fantastické sledovať tú mrštnosť a šikovnosť mačky domácej ako vyberá z hniezda holátka drozda....ešte sa trepalo ked ho žrala pod kríčkom....čo už,zákon je zákon.....
Ja dnes cestou do práce dva lanštiaky v pšenici hneď pri ceste. V skvelej forme, to znamená v mojich očiach aj dosť dlhé aj dosť baculaté. 07,20 hod. Krása.
Dnes som bol vyniesť zveri jablká. Keď som odstavil auto na okraji hory, tam kde vždy, skoro som sa posr.... od smiechu. Po konároch krajom lesa boli povešané: podprsenka, nohavičky, silónky, tričko, slipy a čo ja viem čo ešte. Škoda, že sa to nedalo odfotiť, lebo to bolo na veľkom priestore. Bolo čo "obdivovať". Aj takto sa dajú na verejnosti vystaviť trofeje.
Vonku hrozna poladovica a na zvysku snehu je ladova skrupina, kto mozete, prosim nechodte von, zveri, ktoru vyplasite, sposobite obrovske problemy pri chodzi a behu, co jej moze sposobit vazne zranenia. Dakujem!
Boli sme aj dnes, podmienky su tvrde, ledva sme prešli, všetko zožraté, chodime teraz 2x do týždňa. Plno stôp od čiernej a bachyne už ťahajú vo vyššom snehu bruchá po snehu, pekne to poznať, ohromne sa dá čítať v snehu.
Tak super, po riadnom odmaku to teraz pekne zamrzlo.. Prave som sa vratil z krmenia. Zufale diviacata bezradne okupovali ohradeny srnci sennik, stara jelenica uz ani daleko neodbehla, len tak na 30 krokov a tuzobne pozerala co som jej nechal na krmisku.
<br/>Vcera, na inom mieste srncie doslova zhltlo sennik okolo ktoreho doteraz iba prebiercivo chodilo okolo(trochu starsie seno a maly podiel bylin). Pani, hlad dorazil do nasich revirov. Takto tu davno nebolo.....co mate to dajte zveri.
<br/>PS: inak este jeden postreh. Odkedy tu takto navalilo snehu, akosi nieje vidiet lisky. Sa mi par rokov nestalo aby som v januari ci februari ziadnu neulovil...
Boli sme sa s kamarátom trochu popozerať po revíri. Pod chodníkom po ktorom sme išli prešla črieda čiernej - 2 svine, 4 lanštiaky a 15 prasiec. Vôbec o nás nevedeli.