Počas poobedňajšej prechádzky / v inej lokalite, ako predvčerom/ som videl veľa srnčej / cca 50 kusov/.Sneh pod nohami pekne vrzgal/-10/. Potom som si sadol na posed, že vyčkám líšku. Videl som 3, ale všetko ďaleko.
diskusia klasika, no zaujalo ma foto uspesneho lovca v mediu s celostatnou posobnostou - armadny maskacovy kabat a zalomok na lavej strane cela ... ked sa aj takto budeme prezentovat pred verejnostou ...
Dnes som bol doplniť krmelec senom, ovsom a kukuricou. Doplnil som aj soľ v 2 soľníkoch. Pochodené bolo od jelenej,srnčej. Od diviakov slabšie. Videl som iba 2 kusy srnčieho. Keď som o 1ej poobede vychádzal bolo -9, ale príjemne,nefúkal vietor, pocitovo ako keby -2. Po 3ej sa zamračilo a začalo aj fúkať. Zišlo na -7, ale pocitovo ako keby -15.
Aby nedochádzalo k omylu: Pocitová teplota (wind chill) je pomerne objektívny parameter. To slovo "pomerne" znamená to, že odborníci ešte nad presnou formuláciou existujúcich vzorcov trocha polemizujú. Ale neexistujú žiadne pochybnosti o tom, že bezvetrie pocitovú teplotu nezvyšuje. To, že za vetra môže -7 stupňov pocitovo znamenať -15 je v poriadku. Ale ak je bezvetrie, tak -9 môžeš vnímať ako -2 len v prípade, ak máš vedľa seba nejakú babu, s ktorou si sa v senníku zohrieval.....
Samozrejme Belsom. Neprotestujem, lebo si Ťa vážim ako vzdelaného človeka. A aj preto , lebo poznám Windchill efekt a aj príslušnú tabuľku s teplotami a rýchlosťou vetra. Správna raekcia. Tá -2, bola subektívna, ovplyvnená nie babou, ale vyhriatým autom, eufóriou a slniečkom. V texte zlou formuláciou. Klobúk dolu.
<br/>
<br/>Aby som držal tému, tak tie 2 kusy srnčej boli srnčatá a vyplašil ich turista so psom. Prebehli popri mne.
Včera večer som tiež testoval svoje pocity. Večer som sa vygúľal na posed. Bolo -6. Zo začiatku sa dalo. Potom začalo svinsky fúkať. Sedenie v zime na posede delím čo sa týka "mojich výpočtov" teploty na 3 stupne. 1. Zima 2. Obrovská zima. 3. Nekontrolovateľná triaška. Tretí stupeň je predzvesťou urýchleného opustenia posedu a myšlienok na masochizmus. Kamaráti mi včera povedali, že keď mi bude veľmi zima, mám myslieť na starú frajerku. Nezabralo. Veď aj ona má už 50 rokov, tak čo... Videl som 3 srny a líšku. Mesiac začína dozrievať a v piatok bude ako kravské lajno, takže zajtra idem znova, že masochizmus ha ha ha. Dnes to vyzerá na urologický čaj, ale dozajtra sa určite vylížem ako môj pes.
Ráno mi pomaly prešli popred auto jeleň - ihličiak a jelenica, boli v dobrej kondícii, veľmi pekný pohľad. Lepšie ako prudko brzdiť. Jeleňa som už zrazil, nič prijemné.
dnes som sa cestou do strmého kopca tesne pred vrcholom stretol zoči- voči na cca 4 metre s diviakom ktorý stál kludne pri okraji trávového previsu. Keď sme sa navzájom zaregistrovali obidvaja sme strnuli a čakali kto čo urobí, po chvíle pozorovania sa diviak rozbehol opačným smerom a ešte raz sa otočil, bol to celkom dosť velký adrenalín .