Ahoj. Ozývam sa trochu neskôr, pretože som bol pracovne vyťažený.
<br/>Ďakujem za nápad s pozvaním, ale nemyslel som to tak, len som chcel zdôrazniť, že moje lovecké výpravy a tým aj zážitky a aktuálne skúsenosti už nie sú také početné ako kedysi. Plúžikov je aj u nás veľmi málo. Čo sa týka hrdličiek, samozrejme strieľal so len hrdličku záhradnú, ale u nás sú jej v blízkosti dedín obrovské množstvá, ktoré hniezdia v blízkosti polí v remízkach a doslova obsypávajú okolité polia. Ja som hrdličky z týchto "divých" populácií aj kuchynsky pripravoval, pričom mäso aj spôsob úpravy je takmer identický s mäsom holuba.
<br/>Táto poľovačka vzhľadom na celkovú nenáročnosť a dostupnosť je podľa mňa ideálna na výcvik psa. Ja som takto cvičil zlatého retrívera a kolega sliediče.
<br/>S pozdravom, Michal.
Ja mám trošku zábrany vybuchovať pod oknami blízko dediny. ľudia mi síce nikdy nič nepovedali, ale netvária sa priateľsky. Hrdličky som tiež skúšal všeliako pripravovať a sú jedlé. Samozrejme hrivnáči mi chutia o trošku viac.
<br/>Výcvik psov s holubmi či hrdličkami - práve opak som počul od skúsenejších psíčkarov.
<br/>Holuby sa veľmi ľahko šklbú, psom, najmä mladým zostáva často plná papuľa peria.
<br/>Údajne sa môže stať, že sa psovi práve znechutí aportovať pernatú komplet.
<br/>Samozrejme, už hotový pes by nemal mať s tým akýkoľvek problém.
<br/>Ale ako som napísal, iba som o tom počul.
<br/>Aj ja zdravím!
S tým púšťaním peria máš pravdu, ja som stále nechal aportovať len 3-4 kusy aj to s prestávkami.Problém je s iným tréningom na pernatú, keď mimo bažantníc prebehne v okolitých združeniach 1 poľovačka na bažanty s výradom 6 ks /predvlani/ , vlani bol úplný stop. Na kačky sme poriadne neboli už štyri roky. Na holuboch si fakt aspoň vystrelíš a trošku zvýšiš adrenalín sebe aj psíkovi, ale naozaj to s aportovaním netreba preháňať.
<br/>Pozdravujem.
v sobotu 7.10 som bol v hore a vydel som 12 jelenov vsetko pod10 torakov 2 ihliciaky a jeden 14 torak .vyde som este 3 lanstiakys diviacicou a 12 srncej superrr:D:D:D
Po dlhsom case som si nasiel cas na les a nelutujem. Sice cely cas mrholilo, miestami az prsalo, ale danielia vernost svojim rujoviskam nesklamala. Najprv som videl ihliciaka s lopatarom. Podarilo sa mi ich aj odfotit, neskor srnu a cestou domov 13 kusov danielej, z toho jeden silny lopatar, ktoreho si pamatäm z minuleho roku. Len dufam, ze som neprechladol...
Práve som sa vrátil s poľovačky a intenzívne ručal jeleň a druhý sa mu ozýval. Bolo 18,30h keď začal ručať a počul som ho ešte keď som schádzal do doliny bolo 20,30h.
My sme dnes zas boli nazbierať zo 50 vriec jabåk aby mali medvede čo žrať. Tých 30 čo sme rozviezli po revíri minulý týždeň už požrali a nechali nám pri nich ďakovné "voňavé" pozdravy. Je úplne jedno kde ich vysypeme, sú všade ... ;/
zdravim vcera som bol sa prejst a popri tom trocha potrenovat psika na nastavajuce polovacky a pekne sa ukazoval bazantia aj zajacia zver vyzera ze tento rok bol pre nich celkom dobry zajacieho som videl take skupinky po 4 kusi a kohutikov preletovat v kukuriciach aleinak bolo pekne zdar
Včera sme mali 2-hú spoločnú polovačku na diviakov. Po minulej nedeli, kedy sme iba vymrzli a nevideli, nieto ešte strelili, ani jedného sa nám zadarilo. Kamarát strelil kanca o váhe cez 150 kg vyvrhnutý s peknými zbraňami - určite medajla. Celkovo 3 kusy 2 lanštiaci. Krásne počasie i zážitky. Biele Karpaty okr. Trenčín.
Cau Kovboj,ja som tiez od Trencina.Pocul som,ze v Drietome sa vybucha cez 100 diviakov rocne,je to pravda???Nejake spravy o tom rysovi,co pod Zlabom ztrhol srncie nemas??Lesu zdar:)Kukri
Ano Kukri je to pravda , ale Trenciansko(ci B.Karpaty alebo Inovec) je co sa tyka stavov ale aj lovom ciernej na tom dobre . Len vekova struktura je na tom horsie aj ked sa za posledne roky stale pomaly zlepsuje. Skoda tych nufkrofkacov ze sa o par rockov nedoziju dlhsie!