Divozienka toto je tema prikrmovanie...
<br/>Lepsie bude ked sa zoberes a pôjdes pomôct zvieratkam ked stradaju .Ak mate doma zvysky chleba jablcok alebo nejake zrno "ak si ho sama nepojedla" tak to môzes doniest do lesa.Sa mi zda ze len sedis za PC.Sniezik sa nam sype a takato prechadzka prospeje tebe aj tym pre koho je tato tema urcena.A taka prechadzka ma este jednu velku vyhodu pokial sa budes pozorne pozerat a vsimat si okolie tak na väcsiu cast otazok ktore mas, si budes vediet odpovedat aj sama.
si mily...
<br/>z 31 na 1 som bola v lese prebivakovat...mrzlo, v dvoch spacakoch to bolo fajn a ked som sa sla prejst do okolia, nasla som mrte stop vysokej, lezoviska. aj senniky.
<br/>aj krvave stopy.
<br/>ako mi tu ktosi pekn evysvetlil. polovnici prikrmuju, aby si mohli strelit. ja nestrielam, tak neprikrmujem.
<br/>prikrmovanim sa umelo udrziavaju stavy na strelnej urovni.
No selmy sa neprikrmujú, ale vnadia, aby sa ulahcil ich lov-pokiaľ je to zakonom povolené, aby sme ich stavy mohli udrzat na primeranej urovni, lebo ked uz clovek raz zasiahol do ekosystémov, musí ich uz navzdy ovplvňovať trvalo udržateåným spôsobom. Uznávam ze medzi polovníkmi je velmi vela ciernych oviec, ktoré nepouzijjú vhodný spôsob rpikrmovania a lovu zveri. Aj ja som bol cez vcíkend na turisitike. V Slovenskom raji v oblasi Knola-Certova hlava som vedla chodníka nasiel posed a okolo neho porozhadzované vrecia plné kukurice a zver si ich mala asi rozbalit¡sama, a poďalšie som zvedavý kto ich pozbiera keď to rozfúka vietor. Takýto ludia robia hanbu celému polovníctvu.
Súhlasím s Tebou,bolo to výstižne povedané. Možno sa to raz zmení a vlk, rys a líška budú potravou pre jeleňa, srnca alebo bažanta a vtedy budeme prikrmovať terajšie šelmy.