Čau elvis,
<br/>ja osobne som už dávno predal kladkáč aj s celou výbavou.
<br/>Teraz si len relaxačne šmrdkám z dreveného luku vlasnej výroby;)
<br/>Taký prirodzený vývoj.
Ahojte chalani,
<br/>
<br/> vidíte, v tvare "edisona" sa nám stelesnila arogancia, intolerancia a ešte viacero negatív dnešného človeka - toto je inteligencia?
pozdravujem pani! nikdy som nebol fanusikom lovu lukom. ale cim viac o tomto sposobe lovu viem /a o tom to je! / tak tym viac vam lukostrelcom fandim. drzte sa a bojujte!
Týmto sa chcem verejne ospravedlniť Edisonovi,za moju reakciu na jeho príspevok.No nič iné ma v tej chvíli nenapadlo.To som snáď ani nebol ja.Takže EDISON prepáč!
Tvoj známy sa Ti priznal, že ulovil jeleňa zakázaným spôsobom lovu - iná raticová než diviak na splne... - máš naozaj pekných vtáčkov takých známych :{
Vidíš Basky?To by sa lukom nestalo.Za prvé,na luk sa montujú mechanické mieridla,ktoré nepribližujú,nezosvetlujú.A za druhé,a ak už by ti to podmienky dovolili,tak by si strieľal na takú vzdialenosť na ktorú by si nemal problém určiť charakter lovenej zvery.Ale aj taký sme ľudia.No tak kto mohol narobiť viac škody,nehladiac na to že to bol risk jak hovädo.Aj keď teda višiel.
Moja poznámka smerovala len k tomu, že máš známeho pytliaka. To je o človeku, jeho charaktere, nie o používanej zbrani.. Keby bol zanietený lukostrelec, tak porušuje zákon tiež, len iným spôsobom.. môj názor, bodaj by som sa mýlil..;/
Elvis, basky dobre píše že je to len a len o človeku a jeho povahe... Tiež som mohol streliť počas posledného splnu jeleňa ktorý sa mi doslova núkal ako na podnose a nebolo by treba ani reflektor a padol by ako handra. My jelene nelovíme tak ho automaticky neriešim...V ten istý večer mi prišla srna pod posed ktorá by sa dala uloviť aj lukom, ba aj oštepom keby bol po ruke Ide len o to či človek chce alebo nie a nakolko dokáže kontrolovať svoju loveckú vášeň...
<br/>Prajem vela úspechov...
waldo, napadá ma, že ono aj ten lov oštepom by mohol byť medzi povolenými, a nehrozí požívanie nedovolených pomôcok;). A plne by som podporil aj pôvodný lov medveďov s vidlami a sekerou, to má tiež tradíciu, len lovcov ubudlo.
to vobec nie je zly napad, aspon by bolo viac zveri a menej polovníkov-imidžákov v revíri
<br/>
<br/>p.s. aj na oštep je možné pripevniť reflektor :D:D:D