zdravim vsetkych chlapi ved mu poradte {heronovi}to naozaj neexistuje stranka o lukostrelbe??? aj ja by som sa rad nieco naucil vopred dakujem lesu a lovu zdar
heron: listovať pár strán dozadu by bolo to najmenej...ak sa chceš dozvedieť niečo o lukostreľbe bude to vyžadovať trochu viac trpezlivosti
<br/>
<br/>ale môžeš sa pýtať...stále sa nájde niekto kto v rámci vlastných možností odpovie
Heron.skus www.archery.cz,a tam sa trocha poňúraj.Je tam na stiahnutie aj Základy lukostrelby.Ak si začiatočník,tak to by pre začiatok stačilo.Nech sa ti darí.
heron: začať možno ktorým koľvek lukom.....kladkový má výhodu že možno hneď začať "ťažším" lukom....ak si dospelý tak náťahová sila 45-60#....šípy hliníkové - EASTON...presný typ -podľa náťahovej dľžky....v prvom rade si treba ujasniť ktoré oko máš dominantné a podľa toho kupovať "pravý" alebo " ľavý" luk
Heron Prosím ťa na toto sa už nepýtaj.V tomto prípade ti ale naozaj môžem iba doporučiť vracať sa späť po fore.Ale voľný nieje,len vo zverniciach a pravdepodobne z "odborným,,dozorom.Ak teda sa pýtaš na Slovenskú republiku.
heron: oficiálne poåovať môžeš napr. v Maďarsku - nie u nás.
<br/>
<br/>Ohľadom dominantného oka - sú ľudia, ktorý napriek tomu že majú dominantné oko ľavé-mieria pri streľbe okom pravým ....je to však chyba.
<br/>Jednoduchý test je -vystri ruku a s obomoa otvorenými očami ukáž prstom na nejaký menší predmet na opačnom konci miestnosti....prst vydíš ako zdvojený.....zavri povedzme ľavé oko....ak prst ostane ukazovať na predmet tvoje dominantné oko je pravé....ak zavrieš pravé oko prst ukazuje mimo predmet (vľavo)....pre dominantné ľavé oko to platí samozrejme opačne.
8-L Caves Elvis 8-L.V stršom príspevku sme tu rozoberali že 225 Lb kuše su nepoužitelné na pretekoch.Zisťoval som a zistil že tomu tak nie je .neviem s kym som to rozoberal ale na pretekoch čo sa konaju na world championships su takéto kuše normálne.Nevieš niečo o tom bližšie ?
My strieľame podľa pravidiel EAA3d.Stanovi a pravidiel najdeš www.archery3d.sk v sekcii definíca kategorijí.O tomto neviem vôbec nič,ale začnem ňúrať a snád niečo vyňúram.
Tu su vysledky :http://www.kuse.cz/vysl_svedsko.htm.
<br/>Skoro všetky kuše použité na týchto pretekoch su okolo 225 Lb.teraz si neviem spomenut kto mi v tomto fore sa dušoval že takéto kuše sa na žiadnych pretekoch nepoužívajú len do 170 Lb