ano-zakon nie je organ,ale organy ako napr clenska schodza sa musia riadit zakonom,a nie ho ignorovat-ako bezne robia,zakonu ako najvyssiej pravnej norme je
<br/>podriadene vsetko-aj clenska schodza ...
To je smutné, že bežne sa niekde porušuje zákon! Ja našťastie nemám z poľovníctva veľa takých negatívnych skúseností. Inak, všetko je v ľuďoch a sebelepšie normy sú zbytočné, keď sú ľudia špiny. Ale to je asi problém celej slovenskej pospolitosti.;/ Osobne som presvedčený, že poľovnícka komunita je na tom ešte oproti priemeru veľmi dobre. Prosím, neberte mi ilúzie!!!!!
...plne suhlasim,vsetko je o ludoch,pretoze SKUTOCNY polovnik predsa nebude v nejakom tajnom hlasovani hlasovat,ci niekto dokonca na svojich pozemkoch bude polovat alebo nie-Cest vynimkam ,no nielen podla mojho nazoru 50-60 percent zo slovenskych polovnikov poluje stale koli masu,z polovacky maju obzivu a skryvaju to
<br/>za zalubu.Tajne hlasovanie nie je o tom,ci niekto je skutocny polovnik alebo nie.
<br/>Kandidatska doba a nasledne tajne hlasovanie je vo vacsine pripadoch o tom ci zapadne do pytliackych partii ,alebo nie,preto niektore zdruzenia maju kandidatsku dobu,alebo nie...
<br/> a na zaver nieco tragikomicke:
<br/> Hovori manzelka slovenskemu polovnikovi:do pokladne na Vyrocnej schodzi si zobral
<br/>3-tisic korun z rodinneho rozpoctu,kupil si si novy kabat,nohavice,dalekohlad a naboje-
<br/>flakas sa stale po hore a krcmach,vies co vsetko si za tu dobu mohol doma porobit
<br/>a co vsetko sme si mohli za tie peniaze o ktore si ukratil rodinu kupit...
<br/> takze ked to duplovane divinou-masom nenahradis polovanie ti zatrhnem....
50 - 60 % slovenských poľovníkov poľuje, kvôli mäsu! odkiaľ toto máš? Si ďaľší pán urazený, ktorého neprijali do PZ? V našej spoločnosti sa skladáme na nájom a prevádzku a nie sú to malé peniaze všetku divinu si rozdelíme a kilo je pekne predražené. S niekoľkými mäsiarmi sme sa rozlúčili, pretože nie je možné, aby sa to utajovalo do nekonečna. Poznám spoločnosti a nie je ich na Slovensku málo, ktoré sú vysoko ziskové, či už z predaja diviny, alebo poplatkového lovu. Načo, by člen tejto spoločnosti pytliačil, keď má mrazničku plnú z legálneho delenia diviny?
<br/> Prijímanie nových členov je individuálne. Popíšem posledné dva prípady: jeden po hlasovaní na schôdzi dostal kandidátsku dobu, jeden rok, zaujímali ho, len zbrane a dobre platil v krčme, že už je hotový jáger, po roku jeho žiadosť členská schôdza zamietla. Druhý prišiel do spoločnosti s poľovne upotrebiteľným psom a iným prístupom k poľovníctvu, bol prijatý bez kandidátskej doby. Podotýkam, psov sme mali viac ako predpisuje zákon.
<br/> Ten prvý nezapadol do pytliackej partie, pretože takú nemáme a keby bola pustili, by si ďaľšieho hladoša medzi seba? S druhým je výborná spolupráca, zapadol do kolektívu. Ani jeden nemá príbuzného, ani pôdu v spoločnosti.
Mam na Vas polovnikov jednu prosbu
<br/>Chcel by som urobit SOČku na temu ktora sa tyka polovnictva alebo zveri ,ochrana prirody .... to je proste jedno nemam to urcene len ja by som chcel nieco o tom. Prosim VAS kto ma nejake meterialy,prace alebo nieco podobne ci by mi to nemohol poslat na moj e-mail : Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. Vopred dakujem!!!!
som z vychodu casu mam do 10.12 a temu mam lubovolnu !! Ja nestudujem ziadne lesnictvo ani nic take(zatial),chodim len na gympel a temu mozem mat aj o autach alebo o hocicom len ja by som chcel o prirode,nejlepsie o polovnictve!!
Prosím admina aby zakročil proti príspevku ´peterbaca´, poprípade dal vážne upozornenie jeho pôvodcovi nakoľko: 1. to bol vulgarizmus najhrubšieho zrna, 2. na príspevok ktorý takejto neadekvátnej reakcii absolútne nezavdal príčinu.
...preboha preco nedokazete priznat skutocnu situaciu aka je v slovenskom polovnictve,
<br/>potom asi tiez mate s toho obzivu a sucasna situacia vam vyhovuje.....pardon za to ---pomenovanie sa ospravedlnujem...
abba-PREPAC-lenze pises o jednom zdruzeni a neverim tomu,ze skutocnu situaciu nepoznas a ako pisem asi aj tebe sucasna situacia ti vyhovuje a to ti vyhovuje nedodrziavanie prava,moralky...dalej si odpovec sam...alebo napis,ze je vsetko v poriadku
Peter to si vážne myslíš ,že mäso je to ,kvôli čomu ludia poluju?Ak su toto tvoje hranice v rozmýšlaní som prekvapený že vieš použivať počítač a internet.:I
zdravim mám dotaz ohledně jagteriéra nemáte někdo doma dva stejně starý jagoše kamarád si chce pořídit dva psi z jednoho vrhu fenu nechce já mu to rozmlouvám že se budou rvát tak by mě zajímalo jestli stím nemá někdo zkušenost.dík za odpověď