Odkaz pre Šariš, kontakt 0905403708, ak máš záujem, cinkni, alebo Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
Ešte neprišiel ani mne. Tak nám ho buď ukradli obom:D, alebo zatiaľ nevyšiel. Skôr ešte nevyšiel. Lihocký poslednú dobu vôbec nedodržuje termíny vydávania, mám pocit že Hubertlov čoskoro skončí......
forester01 co si zly na chlapca? Kolko z nas neviem gramatiku? Ved ani ja som neni expert ak ti to moc vadi necitaj.. Ale na druhej strane PIERRE troska si davaj pozor take chyby robia tretiaci na ZS... Pierre ak stym bude neaky problem ozvy sa mi moj syn pisal ziadost pred rokom a este ju ma doma je to asi na jednu A4 stranku... Rovnako prajem vela stastia.
Ak je možné, pošli tú žiadosť aj mne na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. Mňa tiež toto ešte iba čaká... tak aby som do žiadosti nezabudol napísať niečo podstatné. Vďaka
PRE ADMINA: s pribúdajúcim množstvom stránok a tém klesá prehľadnosť fóra a nový ľudia radšej otvoria novú tému ako by sa mali hrabať v celom obsahu. To samozrejme zväčšuje neprehľadnosť ešte viac.
<br/> Myslím že by to vyriešilo nejaké vyhľadávanie - ktoré by sa výrazne ponúkalo pred založením novej témy aby nevznikali duplicity - prípadne o jeden rád vyššie členenie diskusie -príklad "Kalibre" (a tam všetky témy týkajúce sa kalibru...atď)
Potreboval by som poradiť. Kde by som našiel niečo o 5 stupni ochrany - zákon, vykonávaciu vyhlášku a podobné veci, značenie a pod. Konkrétne sa jedná o Malé Karpaty. Viete mi niekto niečo odporučiť alebo poradiť?
Samozrejme základnou normou je zákon č. 543/2002 Z.z. o ochrane prírody a krajiny v znení neskorších predpisov. Ale tam hranice konkrétnej NPR alebo ŠPR , tada 5 stupňa ochrany nenájdeš. rezervácie boli vyhlasované rôzne, či už vyhláškami alebo bývalými KNV. Pokiaľ chceš hranice rezervácií, najlepšie je zájsť na príslušný Obvodný úrad životného prostredia , ktorý vedie tzv, rezervačné knihy a v týchto knihách je všetko o rezerváciách. Tých predpisov na úseku ochrany prírody je strašne veľa, takže ti ich ani nepíšem. Verím, že ti táto informácia pomôže.
No, az tak vela ich zas nie je. Konkretny predpis, ktory riesi znacenie chranenych uzemi je vyhlaska MZP c. 24/2003 Z.z., ktorou sa vykonava zakon c. 543/2002 Z.z., konkretne § 19 tejto vyhlasky. A nieco o 5. stupni najdes v § 16 zakona c. 543/2002 Z.z.
Myslel som všeobecne. Nie len vyhl. č. 24/2003 Z.z. v znení noviel. Mal som na mysli aj sieť sústvy Natura 2000, prípadne vyhlášku o vtáčích územiach a pod. Je toho určite dosť, čo obmedzuje alebo vplýva na výkon práva poľovníctva v spojitosti s ochranou prírody.
Máš pravdu, všeobecne o označovaní ŠPR alebo NPR sa hovorí v tejto vyhláške. Ja som pochopil požiadavku Rada ináč, teda, že chce zistiť nielen všeobecnosti o vyznačovaní , zakázaných činnostiach a pod. ale aj konkrétny popis danej ŠPR alebo NPR.Z tohto dôvodu som to nasmeroval na tzv. rezevačné knihy.
Máš pravdu potrebujem to vo všetobecnosti a zákon som už preštudoval a zistil som kopu chýb, ktorých sa štátna ochrana prírody v našom prípade dopustila. Ak ešte niečo zistíte dajte vedieť.Ďakujem