Leon si normálny? Nič okrem urážok si tu nenapísal. Pokús sa dať návrh ako by si to riešil ty.
<br/>Aj u náš používame ježkov. U nás im hovoríme pichliače. Vyrábame si ich sami z ostnatého drôtu. Stačia ti na to rukavice a kombimačky. V ruke do malého klbka skrútiš ostnatý drôt asi do veľkosti veľkého jablka. Ježkov umiestňujeme do kolají od motoriek a mierne zasypeme lístím. Odkedy používame ježkov, tak s motorkármi máme pokoj. Pichliač po rok zhrdzavie a rozsype sa, takže obavu o znečisťovanie prírody mať nemusíš. No a deti? Tie predsa nechodia vo vyjazdených kolajách od motoriek. Každý normálny človek tú kolaj plnú blata radšej prekročí. Ver mi, účinnejší spôsob nenajdeš.
koukám že je mězi náma dost odborníku na diverzní činost kde asi máte výcvikový středisko policajti by vás měli chytat po lese stejně jako motorkáře a ty vaše argumenty že se nikdo nemůže zranit jsou ubohý!
Pokus se domluvit s vašimi policisty, ti mají zastavovací ježky které jsou dokonalé a skládají se z malých dílů (něco jako Lego). Nám poskytli pár takových dílů po zkušenostech, kdy i do nich při zastavování motorkáři najížděli. Zakotví se to do vyježděné koeje (zásadně mimo evidované lesní cesty) a přikryje hrabankou. Ježek nesmí být umístěn pokud není pod kontrolou !
Laymann jestli je uvás praxe že je ten ježek pod kontrolou tak to je potom v pohodě ale něco takovýho rozházet po lese a jít v klidu spát mi normální nepřijde
na tento styl sa hodi jedno prislovie...na hrube vreco hruba zaplata...alebo radsej: ucel svati prostriedky??...vyberte si co chcete...jedno je iste....hrabanim sa v zakonnikoch a hladanim akeho si riesenia v duchu: aby si nahodou niekomu nic nestalo al. aby som si niekoho nepohneval nenarobime vela...mame revir v stvrtom stupni ochrany......vsetci co maju s nim nieco spolocne a mohli by teoreticky tadial prechadzat budu oboznameni...a ostatni tam nemaju co hladat...a ked si tam ti smradi vykrutia krky....nenesies za to ziadne pravne nasledky....dokonca ani moralne....lebo co oni stvaraju je neskutocne...jezkov sme este nikdy nepouzili, ale nikdy nevies...dakujem za ideu
Ježkami sa časom dosiahne to, že motorkári nebudú jazdiť po koľajách, ale povedľa nich.. čiže poškodzovanie pôdneho krytu sa bude zväčšovať, rozširovať..
trasy nemame......ale znacky, ze je to sukromny pozemok a rampy hej....a pravo chranit si vlastny majetok...hadam im este nemam vo volnom case trasy znacit!!!!!!:[:[:[:[
trasy???..kde zijete....na sukromnom vlastnictve nemusia mat trasy....a u mna doma sa mozu schadzat na kavu turisti al. na horarni....to je samozrejme absurdne prehnane umyselne....ked budu za to platit prosim..a aj to iba zo suhlasom vlastnika....ze trasy...boze to ma nasr..:[...asi sa musim odreagovat....rozhodim par jezkov
Nájmi si SBS na stráženie súkr.majetku.Sprav naokolo plot a motorkári určite pôjdu o pozemok ďalej.Nespí a straž si to sám.Poskupuj všetky pumpy v okolí a nepredáj im benzín.Zamínovať pozemok sa ešte dá.Skratka možnosti je veľa len si treba vybrať.