Akela: všetko je vec názoru....ja mám 2,5-10x50 aj 1,5x6x42 a keď by som si mal nechať len jeden tak to bude 1,5-6x42. Nebol som v pohone jeden krát, či s jedným či s druhým a pre mňa je 2,5-ka občas priveľa .....
Ja ho mám a som absolútne spokojný. 1,5 oceníš pri rýchlej streľbe, ja s ním bežne chodím do honu. Odporúčam ešte oklápacie krytky kvôli dažďu a snehu a veget!8-L
uz som zistil co to je za optiku ta DELTA OPTIKAL TITANIUM. HUBERTLOV ju ponuka a tvrdi, ze je to RUSKA vyroba- cena okolo 8000 sk ma byt. Ak si kliknete na WWW. dalekohlady .sk .Tam predajca ponuka podrobnu aj zobrazenu informaciu o pozorovacich dalekohladoch a puskohladoch. Aj s prehladom cenovej relacie oplati sa to pozriet a porovnat s HUBERTLOVOM. Tento predajca tvrdi ze vyrobcom je POLSKO ako dokaz na jednej zbrasni pozorov. dalekohladov je vytlacene WWW.OPTIKAL .PL. U puskohladoch od 1,5-4,5x24 a dalej dla ponuky su vyrabane v JAPONSKU pre POLIAKOV .A teraz si kladiem otazku. Komu verit ked tovar nevidite? A jeden tvrdi to a druhy ono? Alebo dostanete medzinarodny pajcunk?8-L
Už sem se lekl, že jsem něco přehlédl:) Taky už vybírám od Meopty a rozhodl jsem se pro 3-10x50. jen jsem volaky zmeteny 3-10x50 je řada 3000 a i 3-10x50 Meostar 1??;/;/;/ Jaký je v nich případně rozdíl? Myslím i máte-li praxi. Děkujuuuuuuu
Seva, to je tak, že prednú gumenú som stratil hneď a ostala mi len zadná. Je pravda, že sú tiché, ale kým sa ich zbavíš, je často po funuse. Ja som napr. stále v hone(mám psa), v húšťave plno vody, snehu a kanca zbadáš na poslednú chvíľu. Máš sekundu dve na ranu... Mám tam 1,5, nemám problém z rýchlou streľbou. Druhý hon je napr. v hrubej hore, preto neskladám nikdy puškohľad a preto Meopta 1,5 - 6.. Som na optiku zvyknutý a preto zháňam tie výklopné krytky - len kvôli pohotovosti.
Nazdar -potrebujem poradiť - chcem kúpiť puškohľad Meoptu -len sa neviem rozhodnúť medzi -6x42 , 3x9x42, 1,5x6x42. 7x50 .--chcem ho všestranne využívať tj -na posliedky ale aj na posedy --ktorému by ste dali prednosť ?