Takže to Hakko čo mi ukazovali u Fraňa v Bratislave nebpl original.Je to vôbec možné?
<br/>Bola tam len nálepka, žiadne vyrazené číslo. Nepamätám si presne koľko stál. ale málo to rozhodne nebolo. Skúsim sa mrknúť akú ponuku majú v tom Zelenči a keď sa mi nebude nič ozdávať objednám od JSA.
Puškohľad má na tubuse číslo od dovozcu tak ako to je ich stránke. Puškohľad sa mi celkom pozdáva. Obraz je ostrý, kríž sa pri približovaní nezväčšuje ani nehýbe - to musím ešte poriadnejšie vyskúšať. Včera sme ho nastreľovali tak uvidím. Som trochu nachcípaný ináč by som už naháňal líšky.
<br/>Mal by som zopár otázok na tých čo sú v optike lepší ako ja:
<br/>Keď porovnávam zorné pole pri trojnásobnom zväčšení na puškohľade 3-9 x 50 (30mm tubus)tak je širšie ako pri rovnakom priblížení na 3-9x40 (25,4mm tubus) - čím to je spôsobené?
<br/>A ešte výrobca udáva posun 1 klik = 0,25 inch na 100 yardov. (0,636 cm na 91,44m).Ale keď chcem nasteľovať na napr. 50m stačí keď to normálne vydelím, alebo treba používať nejaký vzorec.
<br/>Vďaka.
Na akom kalibri mas ten puskohlad? Ja rozmyslam nad pevnym sklom, 7x50, alebo 8x56, este uvidim, chcem ho dat na 8x57JS. V prospech pevneho skla hovori lepsia svetelnost. Mas aj svietiaci bod?
Čo by ste doporučili kúpiť meoptu artemis 2100 7x50 so svietiacim bodom (16900,-Sk)alebo meopta meostar R1 7x56RD(svietiaci bod) rozdiel 4000,-Sk. Zaujímajú ma praktické skúsenosti za zníženej viditeľnosti alebo priplatiť ďalších 4000,-Sk a kúpiť meostar R1 3-12x56RD(24800,-Sk)
NO nie som expert na puskohlady ale myslim ze medzi 7x50 a 7x56 nebude vo svetelnosti az taky rozdiel, za ktory by sa oplatitlo vysolit 4 tisicky. Ale ak ich mas zvysne urcite ber 7x56. :]:] No a co sa tyka toho variabilu, zalezi od toho na aku zbran ten puskohlad chces a na co budes polovat, na aku vzdialenost, na akej polovacke. Ak len z posedu, alebo na nocny lov na diviaky tak ti variabil velmi netreba a ber radsej 56tku ako 50tku.
zdravim Ta Pedro, chcel by som sa spytat ako si spokojny s tym puskohladom, co hovoris na svetelnost za sera??? Mal by som tiez zaujem o puskohlad HAKKO ale neviem sa rozhodnut((; Odkial si, chcel by som ho vydiet ak niesi z daleka.