Záleží na tom , aký puškohľad a na aký účel to chceš používať. ak na športový tak tam môžeš používať zvačšenie max 6x. Ale kludne tam môžeš dať aj variabil napr 3-9x. Vzhľadom na to, že malokalibrovka je zbaň bez spätného razu tak tam môžeš dať puškhľad aj z nižšej triedy. Osvedčené su Buschnel sportsman 3-9x a cena je niekde pod 3tis. Celkom ok voľba.
Zdravim .Ma tu niekto prosim vas skusenosti s puskohladom SEEADLER 3-9x40 so svietiacim krizom a bodom.Mozem ho mat od ruky za dobru cenu (4 litre) a rad by som ho namontoval na kaliber 8 x 57 JS. Za reakcie vopred Dakujem.
Ahojte. Rad by som Vas poprosil o radu. Aku optiku by ste volili na malorazku? Planujem ju vyuzit na rekreacnu a cvicnu strelbu na strelnici a azda sem-tam nejake preteky ak mi to pojde dobre. A zo zaciatku na skodu. Rozmyslal som o 6x42 alebo 3-9x40. Asi najskor Bushnell. Sedi mi na nom dost cena. A nejake prilis lacne alebo podradne by som nechcel. A co este vravite ne optiku Norconia?
stefan 49: Poprosil by som Ťa, ak budeš mať trochu času a máš použiteľné vedomosti, poraď mi. Uvažujem nad kúpou puškohľadu na večerný a ranný lov, teda potrebujem optiku s kvalitnou výkonnosťou za šera. Vzhľadom na cenu ku kvalite mi jednoznačne vychodí Kahles CSX, ale veľmi ma láka aj Leupold VX-L vzhľadom na inovatívny tvar objektívu umožňujúci extrémne nízku montáž a tým pádom aj minimálnu vzdialenosť poškohľadu od osi hlavne. Bojím sa však jednej veci, že tá výkonnosť za šera (nem.ämmerungszahl) bude u Leupolda nižšia. Americký výrobcovia tento údaj ani neuvádzajú a takto to neviem ani v teoretickej rovine porovnať.
<br/>Ak by si mohol aj neakú stupnicu urobiť pre tento parameter. Swara môžeš vynechať, lebo ho považujem za zbytočne predraženého a Meoptu takisto, lebo ja ju v žiadnom prípade nezaraďujem do tejto skupiny. Na výber teda ostáva Kahles CSX, Schmidt a Bender Zenith, Zeiss Varipoint a Leupold VX-L. Cenovo to vychodí [r]cca [/r]takto: Kahles 1.700€, Zeiss 1.600€, Schmidt a Bender 1.500€ a Leupold 1.350€. Musím ešte dodať, že Leupold ako jediný z tejto štvorice nemá osvetlený kríž, teda keby mal predpokladám, že by bol tiež v tej cenovej úrovni ako ostatné.
<br/>Za radu Ti vopred ďakujem,
<br/>Štefan.
Cimbalik: Ak mas zaujem, mam na predaj Swaro. PV-N 2.5-10x56 SR, kriz 4-N, klasicka #4 s osvetlenou bodkou v strede, novy nepouzity, so zarukou a original boxom a papiermi. Cena je asi o 5tis.sk menej ako za ten Kahles. Ak chces ozvi sa mi na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. si, ze toto by Ti idealne pasovalo. S pozdravom
<br/>Dany
Mal som na ZKM 452 Zeiss 4x32 s kl.lov. T-čkom s mikr. nast., novší typ. Pri love líšok som si netrúfal cez T-čko zamieriť na krk za uško na tých 50-60 m pri slabšej viditeľnosti.Strieľal som na komoru, a ako sa vie, aj so stingerom dobre strelené odbiehajú, a dosť ďaleko. Nemal som dôveru v puškohľady Tasco a predsa mi prišiel pod ruku v Kanade a kúpil som 2,5-10x42 so zam. krížom Mil-Dot, len tak, že bol v dobrej cene. Mal som ho 2 roky v trezore ako rezervu a banujem,že som ho nenamontoval hneď na ZKM-ku. Teraz líšky zostávajú po rane na mieste , bez trápenia ,a pri skožkovaní sú to dierky na krku "dnu-von"5-7cm za uškom. So zameriavacou osnovou Mil-Dot som maximálne spokojný.Puškohľad stál v Kanade 74 CAD, čo je zhruba 1700sk, naši obchodníci ho predávajú za 4500-4700Sk.Pokiaľ Ti ho ktosi donesie za takúto cenu na malokalibrovku nič lepšie nemáš.
Poraďte mi niekto, neviete kde niečo o puškohľadoch LUGER? Pomohla by mi www stránka, neviem ju nikde nájsť. Uvažujem o tejto optike a preto zháňam všetky info.
<br/>
<br/>Ešte raz vďaka za každú odpoveď.