Asi ti niečo zatemnilo zrak natoľko, že si prehliadol, čo sem o účelových príspevkoch napísal limba. O mňa obavu nemaj, ja viem kde (v akej spoločnosti) žijem, a viem aj akej by som chcel žiť a tiež, že len nadávaním na tú súčasnú sa jej nedožijem
Na základe "čoho" budú platiť účelové príspevky aj nečlenovia koho? (asi SPK alebo SPZ) To by bol geniálny nápad!!! Nečlenov by bolo približne 5 miliónov fyzických osôb, počet právnickych osôb podnikajúcich v SR nepoznám. Ak máte prehľad ako sa narába s finančnými prostriedkami (SPK, SPZ) budem veľmi rád, ak zverejnite ako boli a na čo sú použité. P.S. Kto a ako tieto finančné príspevky ma pod kontrolou a ma o nich prehľad?
skús sa opýtať v parlamente a kľudne sa aj opýtaj : na základe čoho platia dane tí, ktorí vytvárajú hodnoty, ak sú z tých daní podporovaní aj takí, ktorí nemajú najmenší záujem nejakú hodnotu vytvárať, ale len spotrebovávať to čo vytvorili iní ahoj a ak sa potrebuješ odreagovať, skús namočený toaleťák
Veľmi pekne Vám ďakujem za Vašu odpoveď, ktorá poukazuje na Vašu veľkú inteligenciu a odbornú zdatnosť danej problematiky. Určite Vás stál tento príspevok veľké úsilie v odborno-etickej rovine. Všetko dobré vo Vašej ďalšej činnosti, ktorá na týchto stránkach reprezentuje Vaše vysoké odborné znalosti a etické správanie. P.S. Etika - zásady určujúce mravné, morálne a vhodné správanie ľudí.
Zdravím Limba, plne s Tebou súhlasím, SPZ sa nemusí báť o svoju existenciu, pokiaľ budú v jeho radoch poľovníci ako Dko..... so SPZ a SPK na večné časy....
<br/>Nech žijú funkcionári SPZ a SPK ale za svoje!!!!!
.. tak potom, keď sa najbližšie budeš pýtať na niečo pána doktora, odborníka na právo z tunajšej poradne, môžeš sa opýtať aj, či je v rozpore so zákonom, ak poľovnícka organizácia (samostatný právny subjekt) je organizačnou zložkou inej poľovníckej organizácie. Nie či musí byť, ale či môže byť. A skús to vo vecnej rovine, hoci ti je propagandisticko-bombastická rovina bližšia a drísty o niečom na večné časy ti zjavne robia dobre.
DKo s tebou diskutovať je zbytočné, ale zareagujem, áno pýtal som sa aj odpovedal, bola to otázka pre mojich kamarátov z PZ SPZ a teraz im je jasné, že ak podpíšu zmluvu ako organizačná jednotka SPZ, ich zmluva nebude v súlade so zákonom a pýtať si splnomocnenie od štatutára SPZ odmietajú, tak sa zaregistrujú ako nová poľovnícka organizácia a budú mať stabilnú zmluvu.
<br/>A ak Ti nie je niečo jasné, tak sa spýtaj sám, ja som presvedčený, že právnická osoba - poľovnícka organizácia nemôže združovať iné právnické osoby - poľovnícke organizácie.
<br/>Stanovy SPZ nie sú podľa mňa v súlade so zákonom, ale majú odbornikov....nekomentujem.
<br/>A tvoje správanie alebo názory sú presne v súlade s tým, čo píšem. Tvrdý bolševik......
ak ti moje príspevky pripadajú provokačné, tak radšej nečítaj gustovu výzvu z 25. Júla 2012 o 15:03, ktorou to tu opäť začalo lebo i tá je onakvejšie provokačná a mohol by si sa z nej aj potento a navyše je aj úsmevná a ohľadom združovania PO pod vyššiu PO sa popýtaj v SLOS
s tou etikou máš veľkú pravdu, ale úvahy o nej tu a teraz považujem za balamutu, lebo si myslí, že aj teraz ide v prvom rade o peniaze predpokladám, že ide o 3+7 eur, ktoré do komory za svojich členov dá SPZ, z ich členských príspevkov . Ak to niekto označí ako výdrb na nečlenov SPZ, nebudem mu to mať za zlé a voči komore neetické vzhľadom na neprehľadnosť financií, ktoré do nej nalievame
Touto cestou ti ďakujem za tvoj prispevok,urobil si mi veľku reklamu. Z nevedomosti???
<br/>Dufam,že sii už vymyslel nejaký ltzv člensky prispevok pre našu drahu SPK.
<br/>Zverejni,aky člensky prispevok si vymyslel.
1. vymyslieť
<br/>2. zdôvodniť
<br/>3. schváliť
<br/>tie prvé 2 body môžeme kľudne prenechať vedeniu, ale ten 3. , ktorý je náš = v kompetencii tých dole. Ten by sme si všímať a nedať pokoj tým, ktorý ho realizujú = našim delegátom na Sneme
Dodrziavnie zakonov byrokratmi vidieka s aparatnikmi SPZ a SPK.
<br/>Nie neucta k zakonom a pravnemu poriadku SR,ale pohrdanie a vysmech z celeho pravneho systemu SR nam reprezentuju demokraticky samozvolení:
<br/>dvojjedninní aparatnici SPZ,SPK v uzkej sucinnosti im podobnym prisluhovacom na min.vidieka.Sucastne platne stanovy SPZ su jedinecnou ukazkou
<br/>toho,co znamena dodrziavanie platnych zakonov.V stanovach SPZ si uzakonili zo svojich organizacnych zloziek tzv. organizacne zlozky s pravnou subjektivitou
<br/>(tz pravnicke osoby) § 1 ods.3 stanov SPZ- len cast,SPZ a jeho organizacne zlozky 1),(1),§ 20 ods.2 obc.zak.,pod textom) Ak sa odvolavaju na § 20 ods.2 O.Z.
<br/>neviem na zaklade coho prisli na to,ze toto ustanovenie im umoznuje vytvarat akesi organizacne zlozky s pravnou subjektivitou ( pravnicke osoby),ktore mozu konat
<br/>za pravnicku osobu SPZ vo svojom mene.
<br/>§ 18 ods.2,stanov SPZ urcuje co su organizacne zlozky SPZ, a. ustredie SPZ, b.OkO/RgO SPZ, c.PZ, d.klub.
<br/>§ 20 ods.2 O.Z. stanovuje ze za pravnicku osobu mozu robit pravne ukony aj iní jej pracovnici,alebo clenovia,ak to je urcene vo vnutornych predpisoch pravnickej osoby,
<br/>alebo je to vzhladom na ich pracovne zaradenie obvykle.To znamena ze ziadna ich tzv.organizacna zlozka nema ziadnu pravnu subjektivitu a nemoze konat nielen vo svojom mene
<br/>ani v mene pravnickej osoby.( to znamena ze ani ustredie SPZ nemoze konat za a v mene SPZ.)
<br/>§ 2 ods.1 stanov SPZ- SPZ je pravnickou osobou 2),2) pod textom § 18 ods.2 O.Z.Ako SPZ moze byt pravnickou osobou podla vseobecnych ustanovaní Obcianskeho
<br/>zakonnika?SPZ ako polovnicka organizacia je zriadena na zaklade zak.c. 274/2009 Z.z.v zneni zak.c.72/2012 o polovnictve. § 32 a nasl.zak. o polovnictve
<br/>stanovuje podmienky vzniku pravnickej osoby,polovnickej organizacie a dalsie nalezitosti.V § 1 ods.1 sa v stanovach SPZ prehlasuju za polovnicku organizaciu
<br/>podla zak.o polovnictve v § 2 ods.1 tychto stanov sa prehlasuju za pravnicku osobu zriadenu podla obcianskeho zakonnika.
<br/>Pokracovanie nabuduce.
<br/>
<br/>
<br/>