mám to ako-tak prečítané, no nie je mi jasné, ako môže niekto len tak zrušiť OZ, možno aby nemal nebodaj nejakú prácu s naplnením zákona o združovaní občanov. ten jasne stanovuje zánik OZ! takže §32 pokladám za zmätočný a porušujúci iný zákon, o ktorom sa domnievam, že vykonáva ústavné práva. alebo ho novelizuje? to môže hocikto, je jedno či je to parlament, prezident, alebo nejaký okresný úrad obchádzať práva a povinnosti vyplývajúce zo zákona 83/1990 z.z.? snáď nie.... no ukážem ti čosi iné: na stránke MV SR je register občianskych združení a tam sa niečo dočítaš. je to priamo http adresa, takže ju vypíšem:
portal1.ives.sk/registre/startzpc.do a nájdeš:
<br/>
<br/>Výpis z registra
<br/>Tento výpis má len informatívny charakter a nie je použiteľný pre právne úkony.
<br/>
<br/>Názov združenia Slovenský poľovnícky zväz
<br/>Sídlo Štefánikova 10, Bratislava, 811 05 Bratislava, Slovenská republika
<br/>IČO 178144
<br/>Dátum potvrdenia činnosti 02.06.1990
<br/>Dátum zániku 22.09.2009
<br/>delimitované dňa 22. septembra 2009 podľa § 80 ods. 10 zákona č. 274/2009 Z. z. o poľovníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov na Ministerstvo pôdohospodárstva Slovenskej republiky
<br/>Dátum vstupu do likvidácie
<br/>
<br/>Osoby oprávnené konať v mene združenia (Fyzické osoby)
<br/>
<br/> * Ing. Tibor Lebocký
<br/> * Ing. Karol Lacko
<br/> * prof. Ing. Juraj Ciberej CSc.
<br/> * PaedDr. Imrich Šuba
<br/>
<br/>Oblasti činnosti
<br/>
<br/> * ZVIERATÁ
<br/>
<br/>Orgány združenia
<br/>
<br/> * Prípravný výbor [/r]
<br/>
<br/>je tu viac zaujímavých informácií, základ ktorých nenájdeš v žiadnom uverejnenom uznesení prezídia, ani Rady SPZ.
<br/>no upozorním ťa na posledný riadok..orgána združenia:
prípravný výbor ...čoho to je prípravný výbor?
<br/>
<br/>zacitujem:
<br/>
<br/>§ 33 Vznik poľovníckej organizácie
<br/>(1)Poľovnícka organizácia vzniká registráciou dňom, ku ktorému je zapísaná do centrálneho registra poľovníckych organizácií, ak v tomto zákone nie je ustanovené inak.
<br/>(2)Návrh na registráciu poľovníckej organizácie (ďalej len „návrh na registráciu“) môžu podať najmenej traja občania Slovenskej republiky, starší ako 18 rokov, ktorí sú držiteľmi platných poľovných lístkov (ďalej len „prípravný výbor“). Návrh podpíšu členovia prípravného výboru a uvedú v ňom svoje meno, priezvisko, rodné číslo, bydlisko a číslo poľovného lístku a kto z nich je oprávnený konať v ich mene (ďalej len „splnomocnenec“). K návrhu na registráciu pripoja dva výtlačky stanov poľovníckej organizácie, v ktorých musí byť uvedené
<br/>a)názov poľovníckej organizácie,
<br/>b)sídlo,
<br/>c)pôsobnosť,
<br/>d)cieľ a rozsah jej činnosti,
<br/>e)práva a povinnosti členov,
<br/>f)orgány poľovníckej organizácie, ich kompetencie, spôsob ich vytvorenia, určenie orgánov a funkcionárov oprávnených konať v mene organizácie,
<br/>g)spôsob registrácie členov a organizačných zložiek,
<br/>h)ustanovenia o organizačných jednotkách, ak sú vytvorené a ak konajú vo svojom mene,
<br/>i)zásady hospodárenia.
<br/>(3)V mene poľovníckej organizácie až do vytvorenia orgánov uvedených v odseku 2 písm. f) koná prípravný výbor alebo splnomocnenec.
<br/>
<br/>no mne vychádza, že spz si nejakým neverejným uznesením určilo prípravný výbor,
<br/>
22.9.2009 SPZ zaniklo a prípravný výbor zaregistroval spz na OLÚ Bratislava. aspoň tak by to tak malo byť, zrejme to tak je. zaregistroval si ty niekde, že by sa konali nejaké ustanovujúce schôdze, snemy, volili sa orgány?... lebo tento proces mi pripadá divný.. a orgány poľovníckej organizácie nie sú dodnes zvolené. tie, čo boli, vznikom prípravného výboru predsa zanikli, aspoň tak to vnímam z uvedeného.
<br/>
<br/>už mi trochu rozumieš, prečo som predošlý príspevok napísal? možno ale chybne niečo vnímam, ktovie?