Na srnčiu som používal doposiaľ RWS, líšky som zatiaľ neproboval. Počkám na zimu. Inak na srnčej - 5 ks 100% úspešnosť max. vzdialenosť 150m. Inak táto 222 - radosť si vystreliť.
Pred tým som mal 2x rem223 a strieľal som len SB. Líšky nederiem, mám jednu pekne strelenú a vypracovanú, tak mi to bolo jedno. Inak k tomu RWS - je to veľmi kompaktný a oproti SB o dosť tvrdší náboj, resp. strela. Mohla by byť vhodná aj na líšku.
Ja mam 223. skúšal som SB, PP a aj prebíjané so strelou spera. Dosť to rozbíjalo. Hľadám niečo čo až tak nerozbije a kožušina sa bude dať využiť aj na niečo iné ako na hru so psom :]
Skús ten RWS je rýchly, ale dosť tvrdý. Možno by to šlo. Donedávna Dynamit Nobel ešte 223 ani nerobili. Trošku zaspali dobu vzhľadom na množstvo zbraní predaných v tomto kal., tak už robia a kamarátovi v 223 sa veľmi páči. Aj mne v 222. Špeci strelím jednu líšku aby som vedel účinok, ale momentálne sa nám krásne rozpršalo VK a ruja je v prdeli.
Ak nemas flintu ktorej lauf ma stupanie aspon 9",tak to s presnostou velmi slavne nebude.Obvykle maju 223ky stupanie 12" a to je malo na taku hmotnost strely.Ale mozno to do tych 100 metrov nebude tragicke....
Moji dvaja kamoši chvalia do 222 Normu 4gr. Ťažká strela a potom podľa mna stráca tá 222 resp. 223 to dobré t.j. bal. krivku a rýchlosť. Neviem či zvlášť pre 222 to nie je prehnaná váha a či to bude stabilné aj na väčšie vzdialenosti. Do 100m asi dobré ale na ďalej neviem...
No ja nemozem povedat na celoplast zle slovo, strielam s 223 PP a zatial mi roztrhlo len dve lisky a to boli strelene sikmo z predu.Inac ked strelm pekne z boku na komoru tak vystrel je velky do 2cm.