Aj ja som majiteľom 30-06, a chcel by som zmeniť značku streliva. Doteraz som používal SB a v obchode mi poradili nábole Norma Vulkan. Má niekto skúsenosti s touto značkou do 30-06, alebo mám skúsiť inú značku. Lovim hlavne diviak, srnčia občas vysoká. Ďakujem jhunter
Myslim si že ani SB nie su v tejto raži zlé pokiaľ sa ti vydarí seria myslim hlavne rozptyl.Najväčší problem v SB som videl v tom že pri kupe jednej krabice 20ks som strieľal na100m roztyl 5cm a ked som zobral naboje z druhej krabice rozptyl 15cm.
Ja som tú ZKK 600 sprg.dostal ako dar.Vyzerala ako z frontu, ba ešte horšie.Obitá obdratá, ale čo sa týka spoľahlivosti a kalibru -taká "zaslúžilá umelkyňa".Dal som ju trocha do pucu /brunír,úprava pažby-pod tým lakom sa skrýval parádny orech/a hľa-vyzerá ako "nevesta" a čo sa týka účinnosti toho kal.?Bol som až zaskočený čo to robí.Nenalovil som síce toho kvantum,ale čo som trafil,to som nedohľadával/strelivo SB,no rád by som skúsil aj niečo iné/.Nemám dôvod meniť , hoci sa mi veľmi zalieča 308Win.Asi mi učarovalo tých 7,62,lebo mám ešte jednu takú "hračku"CZ 527 Carbine/len tá dåžka nábojnice 39mm je trochu problém,vlastne len ten 1 mm/.V globále však spokojnosť s oboma.
Pozdravujem majiteľov 30-06, nakoľko ho vlastním aj ja. Musím povedať, že som s ním nadmieru spokojný, čo sa týka ranivosti, zver po zásahu zostala väčšinou v ohni, ak niektorý kus odbehol bolo to pár metrov a nebol problém s dohľadávkou. Používam strelivo klasiku SB 11,7g. Skúšal som aj iné strelivo ale si myslím, že podstatné je zver trafiť, lebo niektorí strelci majú "výhorku" v nekvalitnom strelive a skúšajú rôzne druhy a s nie vždy s uspokujúcim výsledom.
ja toho nemam vela nastrielane teraz som mal len skusky a zbrojak bude o mesiac ale zbrane dvojku 16 a a Gulu 8x60 strelivo RWS doppelker, vela ludi co poznam strielaju toto strelivo aj zo springfildou a su maximalne spokojny, hovoria, ze je to spica.
je to uplny sperk stara nemecka zbran po ujovom otcovi, kope ako malorazka, neskutocne presna, krasna zbran, len na ten zbrojak cakam aby uz bola doma.
Dovolím si s Tebou nesúhlasiť. Záleží od kalibru: Ja som DK doteraz používal do 6,5x55 a úplná spokojnosť. Poradil som ho (RWS DK) do 6,5x57 kamarátovi a takisto si ho nevie vynachváliť. Maťovi, ako začínajúcemu neostáva nič inšie len sa spoliehať na rady iných, alebo si to vyskúšať, čo je nákladnejšie a dlhodobejšie. Pozor však na rady rôznych vševedov, ktoré bývajú často ničím nepodložené !
cosa tyka calibru 30-06 nemozem povedat nan¡ jedno zle slovo chyba može biť iba v strelcovi .A použival som všemožne druhi streliva , ked streľaš 100% neni očom hovoriť maksimalne odijde do20M .Auž nečo som strelil.Aj 5.6-50magnum je fajn kaliber ked dokažeš strelať na krk:P
Konečne som dostal príležitosť vyskušať 30-06 .Srnec na 120 m zasah na komoru odbehol 5 m.Naboj nosler výstrel asi ako 5 kokunačka.Mal roztrhnuté srdce a inak vôbec nepoškodený.Ked to porovnavam s 7x65R s nabojom SPCE tak je to veľky rozdiel .Začina sa aj mne pačiť springfield