pre steyr: mannlicherky su dost v prusere po expoziach ktore nastali, dokonca jeden strelec prisiel o zivot puska bola na 30 kusov, poklesol dramaticky ich predaj v europe a dokonca uz aj v usa ... sauer nestiha vyrabat ... porozmyslaj o posunuti tvojej novej milenky niekomu inemu
Steyer ja ti dam moje skusenosti v 8x57JS.
<br/>
<br/>1.KJG
<br/>2.SAKO Hammerhead
<br/>3.Brenneke TOG
<br/>RWS H-Mantel stým nemam dobre skusenosti,je to dobra strela ale na rýchlejšie kalibre.To je len moj názor...
Rozmýšlal som aj ja nad Mannlicherom a tiež som videl tie fotky o ktorých tu hovorí bearhunter/ta puška čo zabila toho človeka bola v 6,5x68/.kupil som si Blasera R93 Offroad Proffesional a max.spokojnost.
Díky, Vám všetci chlapi, každá dobre mienená rada je dobrá. RWS mám jednu škatuľu, nastrelím a do konca sezóny nebudem experimentovať. Inak, ja som toto strelivo používal roky do Steyr 6,5x54 M.Sch.(odtiaľ aj môj nick), čo nie je žiadna raketa a žiaden problém, mal som lepšie výsledky, ako so 7x57 od SB. Ale to som už na fóre spomínal. Tá mannlicherka mi jednoducho sadla hneď do oka i do pleca, čo som nepocítil pri sauerke, u ktorej napr.poistka nemá chybu - a tak padlo rozhodnutie. Zatiaľ mám príjemné postrehy zo streľby, taký "inteligentný" výstrel, bez ostrého spätného rázu. Myslím, že si budeme rozumieť
<br/>Prajem Vám pekné sviatky!8-L
to máš pravdu Štefane protože když jsem si to přečetl tak jsem se smál víc protože zničených zbraní různýmy odborníky se dá na netu najít mraky a když to napíše majitel R 93 tak to je opravdu směšné stačí si prohlédnout různá fóra a debaty o soudních sporech s firmou Blaser. Tím R 93 nechci hanit je to kvalitní zbraň tak že posuzovat kvalitu zbraně podle nějakých fotek na netu je podle mě hloupost;)
Tak som pokrstil aj ja, líška na 20m - žiaľ, na štych - nepoužiteľná a prasa na 70 m na rebrá bez problémov a devastácie (RWS TIG). Zvykáme si s osmičkou na seba;).
Ten RWS TIG rýchlo vymeň ak nechceš zažiť sklamanie. Mám s ním len negatívne skúsenosti v troch kalibroch, naposledy som ho menil v osmičke. Je to blato. V sedmičke a 308mičke a v osmičke som vždy prešiel na Normu Oryx a bol som max. spokojný, do osmičky by som naládoval aj Vulkan. Myslel som že v osmičke ten TIG na základe váhy bude predsa len prestreľovať zver, ale sklamal som sa ako v dvoch predch. prípadoch. Ak preferuješ po rane priestrel, tak TIG nie je dobrá voľba.
Musim sa pripojit Akelovi.TIG je to najhoršie čo som v 8x57 mal aj ked 9,7gr.v 308w som bol spokojný.treba vyskusat Vulkan alebo SAKO.je to osvedčene...
Ceny v Miškolci : SIERRA 54O Ft/1kus
<br/> SAKO hammerhead 427 Ft/1kus
<br/> RWS TUG 850 Ft/1kus
<br/>Maďar bol zo mňa magor, ja z neho tiež, ale snažili sme sa. Viac som nezapísal - super hruškovica nedovolila:D Sorry!