Viem , že Maďarsko nie je jediný výrobca. Taktiež viem , že ich robí aj Moller a kupuje ich tam aj Bubi. No sú dostať bežne aj na slovenskom trhu od Mollera napríklad?
Vyraba ich len Lutz Möller - strely KJG. Naboje a strely su dve rozdielne veci. Cize KJG moze osadzovat do nabojov hociktora municka,ktora ich nakupi od Möllera. Inak by vznikol dojem,ze KJG vyraba kde-kto,pricom to tak samozrejme nie je.
S tým smailom opatrne nakoľko sa pôvodne rozprávalo o nábojoch do 8xť7JS so strelou KJG , aby nemusel prebíjať. Trocha sa to zvrtlo na samostatné strely KJG. Pri čítaní si to normálny polovník ani nevšimne , tak sa tu nehrajte na slovíčka. :[:[
Zuzka troška si protirečíš : Viem , že Maďarsko nie je jediný výrobca. Taktiež viem , že ich robí aj Moller . Robí ich iba Moller Lutz , ale predava ich hocikto. Možno aj v Estonsku a aj v Afrike, ale na to by vedel odpoveď zalesak :]:]:]:]:]:]
aby sme dali vec na správnu mieru ja hovorím o nábojoch so strelami KJG. a moc to s tým smiechom nepreháňaj aby ti nezabehlo ak ťa žena položí na lopatky v oblasti zbraní a streliva. :liar::liar:
Ešte poraď , ako sa ku KJG do 8x57JS dostať, keď neprebíjam. Vyrába to niekto? Ďakujem. - tento text som pochopila , že kde zohnať náboje aby nemusel prebíjať , či dávať prebíjať. Moja odpoveď na steyrovu otázku bola správna.
Samozrejme ja som spravila ten trápny preklep ktorého sa držíte ako dáke úbohe kliešte . Napísala som miesto NÁBOJE - STRELY. ó prepáčte ale kažný normálny to pochopí. Vy páni bez chyby...
Zuska nedaj sa ,tu miesto toho aby sa rozbehla debata na urovni z ktorej mi neznali sa trochu poučime tak začnu niektory rypat a hned je po dobrej diskusi ,tot moj poznatok;)
Lubenko máš úplnú pravdu táto databáza je tým známa, človek by aj niečo povedal ale .... veď to vidíš aj sám. waldo ak to bolo v rámci srandy tak potom cmuk........ ale aj tak by si tu mali viacerí uvedomiť že človek chce pomôcť príp. poradiť no veľa ľudí na to kašle len kvôli pár rypákom , ktorí doslova čakajú aby sa mohly niečoho chytiť :[
Zuzka, a kde by sa dali zohnať tie KJG? konkrétne myslím fabrické strelivo osadené touto strelou... Písala si že ich majú aj inde než v rakúsku, rád by som ich skúsil v 7x64. Má to celkom šikovnú balistiku. 8-L
www.schnetz.at tam si najdi Produkte...Munition...KJG a je tam aj original tabulka v PDF-ku, s balistickymi hodnotami aj cenami.od Horneta az po Holland. Predajna je vo Viedni, cast Modling..kusok od SCS. Napises mail,ci ich maju, vezmes 65-70€ za krabicku..zaplatis a ides prec.Ziadne papiere nepotrebujes. Ked budes dobry a budes mat dost nabojnic a dohodnes sa s Lovcom...mozno ti tie 7cky prebije.Kupis strely,das nabojnice...zaplatis a je to.;) Ja ich pouzivam v 6,5x65R a v 7rem.mag.
Mne robil lovec_1 7x65R so strelami KJG a nemali chybu..mozem vrelo doporucit. Strielal som to na 100 metrov takmer do jednej dierky, dalej som vsak, bohuzial, nevedel vyskusat kvoli kratkej strelnici. Onedlho ho budem otravovat s 6,5x55SE :] Ale ten clovek jedna na urovni, co si v dnesnych casoch treba vazit..
Maďarská firma CODY ich vyrába a strely berie od mollera. O nedlho budú aj na slovensku. Majú aj net stránku , treba pozrieť: codymunition.com/cody/hun/indexhun.html