Kopoviarska totalita, svojvôľa a arogancia, alebo
<br/>Koho ste si to zvolili ???
<br/>
<br/>V pondelok ráno, 19.10., som pri rannom čistení psinca zistil, že sa mi, skôr ako som počítal, začala honcovať moja chovná sučka. Večer som ihneď zavolal poradcovi chovu pre stred a západ a telefonicky som od neho vyžiadal odporúčanie na párenie.
<br/>Na moju výslovnú otázku, či svoju žiadosť mu nemám poslať aj e-mailom odpovedal, že nie je to potrebné, on si to určite zapamätá !!!
<br/>V stredu, keď mi v dennej pošte odporúčanie neprišlo, zavolal som poradcovi chovu, ktorý mi však telefón nedvíhal. Pomyslel som si, môže byť mimo signál, zavolám mu na druhý deň. Začal som byť nespokojný až neskôr, keď ani moje ďalšie pokusy dovolať sa mu, boli neúspešné. Skúšal som každý deň niekoľkokrát - neúspešne, až keď 27.10. o 19:39 hod. som dostal od poradcu chovu sms-ku nasledovného znenia: Odporucanie na parenie (nahradné) pre Vasu suku ziadajte pisomne na adresu Klubu chovatelov slovenskych kopovov...
<br/>V tej chvíli som vedel, že odporúčanie v potrebnom termíne už určite nedostanem, ale som sa nevzdával a skúšal ďalej.
<br/>Keď som sa znovu nedovolal k príslušnému poradcovi chovu, 28.10. ráno som zavolal hlavnému poradcovi chovu.
<br/>Ten na moju otázku, či je to nejaká novinka, ktorú som nikde v klubových správach nenašiel, odpovedal, že som nedodržal chovateľských poriadok, ktorý hovorí, že odporúčanie musím žiadať 30 dní pred honcovaním sa suky. Keď som mu citoval znenie platného Chovateľského a zápisného poriadku SPZ, ktorý hovorí, že:
<br/>
<br/>V. Odporúčanie na párenie
<br/>1. Pred plánovaným honcovaním sa chovnej suky vyžiada si jej majiteľ od poradcu chovu odporúčanie na párenie (ak nie je klubom určené inak), ktorý podľa spôsobu chovu uvedie v ňom 1 až 3 vhodných psov.,
<br/>
<br/>po krátkom zaváhaní mi pre zmenu zaargumentoval, že som teda porušil Stanovy klubu. Na moju otázku, že ako a v čom som porušil stanovy, keď mám riadne zaplatené členské, riadne odvedené všetky odvody a platby, nevedel odpovedať a hovor ukončil tým, že je na porade a už aj tak dlho telefonuje, aby som mu zavolal poobede. Poobede mi však už telefón nedvíhal ani on !!!
<br/>
<br/>Následne som si pre istotu overil u ďalších chovateľov a majiteľov chovných súk, či náhodou nedošlo k nejakej zmene, ktorú som nepostrehol a ich odpoveď bola jednoznačná, že dostali odporúčania bez problémov na základe telefonického vyžiadania !!!
<br/>
<br/>Tak čo na to hovoríte? Kam smeruje slovenská kynológia a zvlášť Klub chovateľov slovenských kopovov!!! A vôbec, je toto ešte právny štát, kde volení funkcionári „dobrovoľného klubu“ si robia čo chcú a dovolím si tvrdiť, že terorizujú určitých členov klubu, len pre to, že sú odlišného názoru ako oni a toto sa im neboja aj povedať, ako, žiaľ, väčšina členov súčasného klubu??? Nemali by náhodou robiť služby pre členov, keď si ich zvolili ??? Alebo som idealista???