Dňa 4.11. 2009 som dostal list od KCHSK o začatí disciplinárneho konania, list dokladám aj s uverejneným článkom.
<br/>V uvedenom začatí disciplinárneho konania chýba presné uvedenie porušenie medziľudských vzťahov, a čím som poškodil dobré meno KCHSK - že som citoval článok 2 Klubového spravodaja číslo 2/2009, alebo z Klubového spravodaja Farbiarov z roku 2009. Ďalej píšem o kúpe Hanoverskej farbiarky. Tu sa mal výbor zaoberať skôr predávajúcim, lebo podľa stanov KCHSK článok 4 odstavec c, členom klubu nemôže byť fyzická , alebo právnická osoba, ktorá sa zaoberá obchodovaním so psami, ktoré sama neodchovala, alebo sprostredkúva takýto obchod za odmenu.
<br/>Záver článku je o tom, ako som si dal stretnutie s chovateľom slovenských kopovov blízko Bardejova a ten bol v podnapitom stave.
<br/>V stanovách KCHSK a SPZ nie je nikde zakázané uverejňovanie článkov na fóre PID - slovenský kopov. Fórum je verejná stránka a nie je to stránka KCHSK.
<br/>
<br/>
<br/>list :
<br/>
<br/>KLUB CHOVATELOV SLOVENSKÝCH KOPOVOV
<br/>při Slovenskem pol'ovníckom zváze
<br/>Silvester Pastva
<br/>Kukučínova 2716
<br/>024 01 Kysucké Nové Město
<br/>
<br/>Naše číslo:V Levoči
<br/>2009/1-3/KCHSK30.10.2009
<br/>Věc:
<br/>Začatie disciplinárneho konania - oznámenie .
<br/>Výbor Klubu chovateFov slovenských kopovov (ďalej len výbor) ako prvostupňový disciplinárny orgán starajúci sa o dodržiavanie členskej disciplíny v KCHSK, Vám
<br/>oznamuje začatie disciplinárneho konania podl'a bodu 9 ods. 2 písm. n) Stanov Klubu chovatďov slovenských kopovov při SPZ
<br/>Konanie sa začíná na základe zápisnice z výboru KCHSK zo dna 30.10.2009 vo věci porušenia:
<br/>1.Stanov KCHSK při SPZ
<br/>-článok 6. Povinnosti členov
<br/>c.) dodržiavať a plniť uznesenia klubu, stanovy klubu a ďalšie předpisy přijaté klubom
<br/>-článok 14. Členská disciplína
<br/>-Povinnosťou každého člena klubu je vzorné reprezentovat' KCHSK na kynologických
<br/>akciách všetkého druhu - výstavy, skúšky, súťaže, ale aj při vedení svojich psov na poFovačkách.
<br/>Člen klubu je povinný, okrem povinností uvedených v bode 6, dodržiavať platný ChovateFský,
<br/>Výstavný a Skúšobný poriadok
<br/>2.a tým porušenia ďalších interných predpisov SPZ, a to
<br/>a) Stanov SPZ schválené MP SR dna 26.11.2007 pod číslom 4854/2007-720
<br/>-§ 7 ods. l pís. a) - členovia SPZ sú povinní dodržiavať právně předpisy o poFovníctve,
<br/>zbraniach a střelivě, ochraně přírody, veterinárně předpisy, Stanovy SPZ a ostatně interně
<br/>předpisy SPZ, plniť úlohy vyplývajúce z týchto predpisov a uznesení orgánov SPZ
<br/>-§ 7 ods. l pís. c) - členovia SPZ sú povinní angažovat' a zúčastňovat' sa aktivně na
<br/>práci v SPZ, zachovávat' disciplínu, plniť všetky úlohy vyplývajúce z členstva alebo
<br/>zverenej funkcie a ddsledne respektovat' pravidla občianskej a poPovníckej morálky
<br/>b). Statutu Kynologickej rady SPZ:
<br/>-§ 6 ods. 8 Povinnosti členov
<br/>- dodržiavať předpisy, uznesenia a přijaté zásady súvisiace s členstvem v klube a chovom psov
<br/>c) Organizačného poriadku SKJ
<br/>- § 3 ods. 8 písm. b). Povinnosťou členov je dodržiavať předpisy, uznesenia a přijaté zásady súvisiace s členstvom v klube, v SKJ a chovom psov
<br/>
<br/>
<br/> Silvester Pastva člen KCHSK sa mál dopustit' porušenia členskej disciplíny porušením vyššie uvedených ustanovení právnych noriem následovně:
<br/>Hrubé narušenie medzil'udských vzťahov, poškodzovanie dobrého měna KCHSK a samotného plemena slovenského kopová (články uveřejněné na fóre PIĎ - slovenský kopov zo dna 25.8.2009.
<br/>Podl'a Stanov SPZ a KCHSK, interných predpisov SPZ a z dóvodu hospodárnosti konania a nezaťažovania Vašej osoby máte právo uplatnit' svoje právo účastníka konania (vzniesť pripomienky, námietky, a pod.) - vyjádřit' sa písomne před vydáním rozhodnutia o udělení disciplinárneho trestu v lehote do 3 dní ódo dna doručenia tohto oznámenia na dresu předsedu KCHSK (Ing. Jaroslav Jevčák, Petrovce Nad Laborcom 119, 072 21)
<br/>Mi CHOVAT, při SSovant,
<br/>Ing. Jaroslav Jevčák Pr/dseda KCHSK
<br/>
<br/>
<br/>
<br/>môj uverejnený text :
<br/>
<br/>V klubovom spravodaji cislo 2/2009 je uveřejněny diskusny prispevok z konferencie pana Piláta starsieho. Citujem: "Dehonestujuce útoky na činnost rozhodcov posobiacich na vychodnom Slovensku- rozhodovanie pod vplyvom alkoholu, ich předpojatost a nedoveryhodnost. "
<br/>Pan Pilát asi necital Klubový spravodaj farbiarov z roku 2009, strana 127, kde sa pise o skupině zo Spisa. Citujem:" Tu vsak nemozem suhlasit s praktikami vykonavania PF a IHF.Taktiez predaj psov do zahranicia cez Militzera je neúnosný. Vrcholom nevhodného konania tejto skupiny chovatelov farbiara bola účast na chovnom zvode vo Vratnej dolině s privesom na přepravu psov od Militzera, cim bola vyprovokovaná zbytocna polemika mezdi predstavitelmi zahranicnych klubov a vyborom KCHF o nelegalnom predaji farbiarov zo Slovenska. "
<br/>Dna 11. 7. 2007 som kupil Hannoversku farbiarku od menovaneho pana, ktorej majitel bol jeho syn, teraz hlavny poradca KCHSK. Farbiarka malá urobené skusky PF - II. cena, FSMP - I. cena, FD - II. cena. Vsetky skusky vykonané v Starej Lubovni. Podlá predavajuceho pana Piláta farbiarka malá byt vycvičena na dohladavanie vsetkej raticovej zvěři. Kvoli tomuto som ju aj za pomernu vysoku cenu kupil. Cenu raděj nejdem uvadzat.
<br/>O dva dni mi vola kamarat, ze střelil srnca, ktory odbehol od nastrelu cca 150 metrov, nech idem vyskusat farbiarku na dohladavanie. Na nastrele a stope bol dostatek farby, aj napriek tomu moja farbiarka nejavila o stopu ziadny zaujem. To sa zopakovalo v priebehu dvoch tyzdnov při dalsom srncovi a troch lanstiakoch. Doma bola šuká bojazliva, vacsinou zalezena v bude. Kamarati mi radili, nech suku vratim. Při pomyšleni do akeho prostredie by sa u pana Piláta vrátila - malý koterec, udupana hlina, rozpadajuca sa buda,o ktoru sa dělili tri dospěle suky Hannoverského farbiara a jedna šuká Alpského jazvecikoviteho durica - som sa rozhodo! si ju nechat. K tomu zavážili aj slova mojej dvery, ze tam by ju aj tak znova bili a týrali. Pře jej výcvik som zohnal mladého diviacika, postavil oplotok, tyzdenne smě robili až do 10 umělo založených stop. Nakoniec sa mi so sukou podařilo urobit IHF skusky v III. ceně pře kratku stopu.
<br/>Ak pan Pilát aj so synom předali viacej takychto "vycvičených" psov viacerym polovnikom, potom nech sa necuduje, ze ho kritizuju a s nim aj rozhodcov, ktori tieto psy posudzovali.
<br/>Na jar 2008 som chcel pře seba a kamarata kupit štěňata Slovenského kopová. Zavolal som na inzerát v Polovnictve a rybarstv, ozval sa mi pan Gdovin z Bardejova. Jeho návrh, ze by nám mohol steniatka poslat autobusem do Ziliny, ako to urobil už velakrat, smě hned zamietli a dohovořili si s nim stretnutie na 20. 6. 2008. V tento den smě navštívili viacero chovatelov, u ktorych smě pozerali steniatka. Po příchode ku panu Gdovinovi nám manželka povedala, ze jej muž nie je doma. V tom z garáže vychadza stvornozky očividné opity chlap a mrmle, ze je medzinarodny rozhodca a nikto mu nebude ocumovat po dvore. Radsej smě hned podakovali a isli smě přec. Na to mi asi po dvoch tyzdnoch vola pan Gdovin, ze má steniatka na odběr. Evidentně si naše stretnutie nepamatal. Samozřejmé som zaujem nemal.
<br/>Pytám sa, či tento pan už nemá alkoholické návyky a ak robi rozhodců z výkonu či je jeho rozhodovanie doveryhodne????