Všetci a všetky skúšobné poriadky by ste mali nájsť v Kynologické predpisy SPZ II. vydanie vydané SPZ v máji 2003 pre vnútrozväzovú potrebu a mali by byť k dosiahnutiu na každej RgO a OkO SPZ. Samozrejme k dostaniu za stanovenú cenu.
Veľmi rád. Mám síce už dohodnuté nejaké termíny, ale sa chystám aj za Mirom S. do Slatinky, tak sa vám ozvem, len neviem aký je tam signál, lebo u Mira je len na okne :]. Ale do nedele sa isto skontaktujeme.
no zucastnili sa 5 bavorsky farbiari , 1 alpsky jazvecikovity duric sa nezucastnil - ospravedlnil sa . 4 psy skoncili v I.cene , 1 pes skoncil v II.cene . ako priklad uvediem Iva Dravecka dolina alias Kyra - Icena 190b - oznamovac .
tazke plemeno, plno zdravotnych problemov, ak chces ozaj kvalitu na pracu, tak zacni setrit na letenku na NZ a peniaze na psa a import. tam sa pouzivaju na dohladavanie a stavanie ich obrovskych jelenov. akurat ze tam psy su okolo 30-45kg, nemaju tolko volnej koze,..... to co u nas v Europe kupis, tak s tym tazko pochodis v tazkom terene, dokonca som pocul, ze tunajsie psy maju hlavne predkov v policajnych psov, oni sice mozno dohladaju ale len na remeni bo im chyba hlasitost. hlavny problem by som vsak videl, v pohybovom ustrojenstve, nadbytku koze a vysokej vahe. treba ist na anglicke polovne forum a tam pokecat s chlapcami od protinozcov.
matej ti to dobre napisal , hlavne dysplazia klbov , problemy s kožou , ocne problemy a pod . Urcite by si musel dlho hladat kvalitne jedince . A zas z lahkym typom vid do 35-40kg sa u nas nepresadis ohladom chovania upresnostnuju sa tazke typy . ak by si hladal nieco podobne ako bloodhound tu sa pozri www.bruno-du-jura.com/index.htm [/]bruno du jura
Lubo nebol ziaden . vsetko oznamovaci , hoci jeden mlady psik mal naznak hlasenia ale skor zo strachu ako ze by bol natrenovany hlasic . sam majitel vravel ze ho to prekvapilo ze zacal stekat ale nakoniec pes tryskom k majitelovi od kusu takze ako mal nahlaseneho oznamovaca tak aj bolo .
Podľa mojich info. Bloodhound nešteká tak ako iné farbiare ale sa to podobá skôr na zavýjanie. nie je možnosť naučiť ho to podobným spôsobom ako uvádza STEYR na 11-tej strane tohto fóra?