v Dvoriankach som uz vystavoval a je to podla mna strasna slabota...vystavuje sa tam dokopy 100 psov...je to podla mna prisli velmi na vychode pre zapadniarov.Musime byt realisti. Stale som so svojim psom bol sam v plemene...aspon sme vyhrali
Sliedič, budme teda realisti a podporme východniarov Čo myslíš, prečo FCI dáva svetovky aj do kynologicky málo rozvinutých krajín a nepchá ich len do tých top ?
DKo, na otázku si dal aj odpoveď, s ktorou možno len súhlasiť. lenže tresnúť päsťou po stole je dobré len vtedy, keď to má význam....V týchto podmienkach štatútu nepomôžu ani ,,hrubé broky,,. pravidlá hry /štatút/ nie sú nastavené na udržanie štandartu chovu poľovných plemien, nieto ešte na rozvoj! dvojkoľajnosť v riadení kynológie, dvojkoľajnosť v záujmoch vo vnútri jednotlivých klubov jednoznačne škodia poľovným plemenám. nie je zaujímavé, že my, majitelia poľovných psov to vieme, aj sa to sem tam podarí odprezentovať ,,hore,, a predsa sa nič nedeje? ba predsa - rušia sa pracovné skúšky do chovnosti! a preto si stojím za svojím názorom, ktorý som tu prezentoval 12.3.
<br/> a mohol by sa tu aj vyjadriť nejaký ten člen KK SPZ, veď si to viacerí čítajú.
No nemysli si, že výstava v Dvoriankach je cesta v ústrety novozvoleného výboru KCHPS ku chovateľom na východe Slovenska. Je to len kosť hodená kamarátom. Keby pán nový prezident chcel podporovať sliediče na východe nestiahol by KLSMP a FSMP na západ!!!! Okrem toho v lete je špeciálka v Košiciach.
Wachtel, vtipom je, že v KCHLS sa ten počet skúšok máli a dokonca tam existuje snaha zaviesť limity v počtoch účastníkov pre jednotlivé plemená. Apropo, viete koľkí z vedenia tohto klubu už boli obviňovaní z nedemokratického správania za to, že nešli po ruke ziskuchivcom, ktorých je aj v Česku väčšina? Neustúpili, tak ich zhovädili napr. za tyraniu v kotcových chovoch a pod. a oni aj tak neustúpili, lebo mali za chrtom im podobných autokratoch v ČMKÚ, kladúcich prioritu na psov a nie na prachy za psov
mam pocit ze depata je tu sice pekne no neproduktivna.
<br/>
<br/>rodina Janokovcov ovladla totalne KCHPS podvodom :x:x:x:x:x:x:x:x ich dcera ma konecne pracu bude organizovat velku vystavu a podla mna tobolo cielom toho vsetkeho nakolko si treba pozriet propozicie do dvorianok prihlasky posielat Mgr. Janekova Jana takze vybor je len do poctu:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x a ty clen KCHPS drz hubu lebo dopadnes ako Novak:P
dko mas pravdu ryba smrdí od hlavy
<br/>
<br/>pocuvaj dko jeden dotaz nemam cas sa v tom vrtat no mam tusenie ze organizacia vykonavajuca komerciu nesmie byt clenom SKJ ani KR SPZ nakolko to FCI nepovoluje :x:x mas taku info aj ty???????8-L8-L8-L8-L
Dko pozrel som si to no nie nemozem suhlasit asi sme sa nezladili .
<br/>Mam na mysli ze az si precitas spravu janeka kde rozprava o akejsi org. ktora ma zorganizovat svetovu vystavu spanielov tak tu je moja otazka kto na to dava pozehnanie ako aj na klub v secovciach ktorý je zdruzeny pod spz za ucelom cistej komercie a tou je org. vystav v dvoriankach. taktiez pokial dozor nad vystavou v KCHPS ma len rodina Janekovcov co ma z toho clenska zakladna. Povedzme ze financie klubu na jeho cinnost z clenskeho nepostacuju a skusky nezarobia tak potom sa pitam je to normal aby klubova vystava sla mimo klub??????????:x:x:x
Marek, ak si chlap tak, túto otázku položíš na členskej schôdzi vášho klubu. Tam totiž táto otázka patrí a členská schôdza ako najvyšší orgán klubu môže s tým aj niečo urobiť. Neexistuje, žiadny vyšší predpis, ktorý by zakazoval chovateľskému klubu zveriť organizáciu KV do rúk profesionálov
Dko dufam ze nim som:D:D:D8-L8-L8-L
<br/>
<br/>
<br/>prepac no mam obavu ze uz ti unika podstata tohto fora ktore si spustil
<br/>
<br/>clenska schodza bola janekovcami a KRSPZ zmanipulovana takze je to vsetko jeden podvod :x:x
<br/>
<br/>skusky dtto
<br/>
<br/>Takze otazka kam sa stazovat??????:{:{:{:{:x
Este jedna otazka definuj pojem profesional :x:x:x:x:x:x:x:x
<br/>
<br/>kto to je?
<br/>kto nim moze byt?
<br/>kde je rgistrovany?
<br/>co je jeho napln?
<br/>8-L
Marek, máš prepáčené a ty mi prepáč, že tu tak často omieľam, že jedine členská schôdza je oprávnená a može urobiť poriadok v chovateľskom klube. Chybou je spoliehať sa na to, že to za ňu urobí nejaká vyššia moc alebo niekto cudzí
<br/>Ja viem, že proti vetru sa ští ťažko, ale ten vietor nemá vždy silu víchrice a ak je v mechúre dostatočný tlak, tak ...
Dko:):)ok takze nechame sa prekvapkat tym tlakom v mechure!!!!:[:[:[:[:[
<br/>
<br/>
<br/>a co sa tyka PROFESIONALOV tzv.mam strach ze nam rastu ako huby po dazdi:xlen mam strach ze tie danove priznania asi niesu v prospech slovenského naroda. ani slovenskej kynologie:x:x:x:x
<br/>
<br/>Vdaka svetovke v roku 2009 mame max. narast PROFESIONALOV teoretikov tuziacich po peniazoch ono to vobec nema nic spolocne s predajom psov SVETOVKA TO JE TO PRAVE 8-L:x8-L:x8-L:x
<br/>
<br/>Mam starch ze taka krajina akou je Slovenska republika na počet vystavovatelov bude mat neporovnatelny pocet tzv. PROFESIONALOV, ktory sa tuzia napast:{:{:x
Marečku, čo si pil? Ty chceš, aby SKJ vyhlásila výberové konanie na organizátora Wold Dog Show vo Premúdrelej nad Dunajom? Ty chceš, aby zisk z tejto výstavy bol rodelený medzi naše kynologické kluby účelovo viazaný napr. na ... ? Vlastne na čo by sa mal konkrétne použiť a kto by to poctivo skontroloval, či sa aj použil? Marečku, beriem suky a idem s nimi do doliny. A ty ako?