Kobec: Nechcel som tento príspevok motať do témy o krkavcovi, ale dúfam že si ho tu prečítaš. Ako si sám napísal zasah človeka by mal byt opodstatneny, odovodneny a podlozeny relevantnym vyskumom. Aký je tvoj názor na situáciu okolo ochrany kormorána ?
... a možno by sa zišlo položiť i otázku, ktoré sú naše povôdné ryby a či sa všetkým pôvodným rybám rovnako venujú? Ale tiež by to bola iba "vyrývačná otázka" a obávam sa, že by k rozumnému dialógu neprispela.
Nechcel som vyrývať. Kormorán je problémom koľko? 2 - 3 roky? A je problémom hlavne na pstruhových a lipňových vodách (info z počutia od rybárov). Ktorý z týchto živočíchov je pôvodnejší?
V najnovšom čísle Nášho poľovníctva je článok o tom, že na zápede naťahujú ponad vodné toky dobre viditeľné šnúry. Kormorán vraj potrebuje na pristátie dlhú dráhu a takto nemôže zosadnúť. Nechávajú len určité úseky, kde môža sadnúť. Neviem si to celkom dobre predstaviť ťahať takto šnúry na toľkých kilometroch tokov. Ale asi je to účinné. Znie to omnoho reálnejšie ako tie úkryty a zamŕzanie tokov.
pozerali ste vcera spravy, spominali tam kormorany, ktore vacsinu ry len dodobali, skody nevycislitelne, uz ich treba strielat, rad radom, ide to do milionov, strasny pohlad.
Takých pohľadov som už videl desiatky a nie len na Kysuci. Jedny z najkrajších riek u nás sú v HORŠOM stave ako po otrave. Keby sa to začalo riešiť DNES tak zlepšenie príde tak o 5 rokov. Ale ono sa to nerieši vobec !!!
Jovic prepac teba sa to netyka ale NECH ZIJU OCHRANARI, marek potom co som videl by som do tych casti slovenska ani nesiel a uz vobec nehovoril ze som ochranar.
Ak má niekto záujem podporiť rybárov -petícia za zrušenie celoročnej ochrany kormorána je dostupná tu: www.ryby.sk/index.php?go=book&id=1138967562
<br/>Stačí ju vytlačiť, podpísať prípadne dať podpísať členom rodiny a priateľom a potom zaslať na uvedenú adresu. Bude Vás to stáť len známku. Podporte rybárov - sme rovnaká krvná skupina. Ďakujem
<br/>(Z troma priateľmi sme zozbierali už 175podisov len v našom okolí).
<br/>:{:{:{
no chlapy, kedy to už začnete kántriť? my, rybári už máme pre vás pripravené oficiálne fondy na nákup streliva a munície, momentálne financujeme kormoránolovcov z čiernych zdrojov, hor sa na nich!8-L:]
Počul som ako niekto navrhol aby sa urobila mimoriadna známka,ktorá bude stáť 100 korún.Pri členskej základni 120000 rybárov,je to 12 melónov.To by malo stačiť aj na muníciu aj na pokuty za odstrel.:]:]:]