Szuku som doteraz nepoznal, ale vyskúšam ju. Opäť sa mi potvrdilo, že poľovnícko-ochranárska komunikácia má zmysel a že aj "na staré kolená" sa od jágrov naučím niečo nové.
Proti komárům působí vitamín B. Než jdeš do lesa, tak prý je dobré rozmícht drobet kvasnic s mlékem a vypít, nebo si dát prášek B-komplex, nebo nějaký to pivko:D. Ještě jsem ty kvasnice nezkoušel. Doma ani v kanclu komáry nemám a v hospodě je tak nahuleno, že by to neustál ani obří komár;)
Včera som sa bol trošku prejsť v lese. O 20.50 mi vyšli dvaja lanštiaci a jeden trojročný diviak na miešanku. Krásny pohľad, škoda len, že som mal guľovnicu doma v skrini. Ale aj o tom je poľovníctvo.
Hm... A nevie mi niekto poradit nieco proti kliestom? Su miesta, na ktoryx su cele hejna kliestov...
<br/>Inac, dnes som v lese videl 2 jelenice, zajaca, srnu a lisiaka.
Tak jsem včera taky vyrazil do revíru.Při pochůzce s pesanama jsem postřelil kočku, jezevčice jí vystopovala a stavěla, tak jsem kočce zkrátil trápení.Jinak jsme zvedli asi 5-ti letého srnce škůdníka8o. Na čekaný u řepky pak srnu, dva zajíce a lasičku A maďarkami vystavila bažanta
Nie je to iste, ale mne sa zda, ze od kedy pouzivam na psov Frontline, tak ani na mna klieste nejdu. Pred tym som maval 2-3 klieste po kazdej vychadzke a teraz ak aj nejaky po mne chodi, nezavrta sa. Ten pripravok funguje tak, ze ked psov nastriekam a nasledne vtieram tento pripravok do srsti, tak holymi rukami. Vyrobca to neodporuca, ale takto sa to dostane aj do mojho tela cez pokozku a vysledok je taky ako som napisal.
Hm.. neviem, ale skusit ten frontline sa mi nezda. Ked to nedoporucuje vyrobca. Podla mna by bolo lepsie nieco z humannej mediciny. Nevie niekto o niecom?
Tak som sa včera konečne dostal von. Nevidel som ani kus srnčej a o pol ôsmej mi prišla na 50m jelenica a ja blbec som nevzal digifoto. Skrátka smola. Mládá, bez jelienčaťa a nádherne vyfarbená medzi kvitnúcimi agátmi. Bola by to skvelá fotka do šľaka...