ak je pravda, čo hovoríte, tak celý proces voľby komory treba zastaviť! mám dojem, že ktosi ide za funkciami ako pes po údenom. je mi veľmi divné, že volíme odušu delegátov, a pritom ani nepoznáme návrh stanov komory. naozaj to vyzerá na hrubé porušovanie práv! pozvánku som dostal: citujem: Na základe platného zákona č. 274/2009 o poľovníctve, vás pozývame na stretnutie členov SPZ , neumiestnených v PZ.
<br/>čítam,,Organizačné pokyny pre OkO - RgO SPZ na prípravu ustanovujúceho snemu Slovenskej poľovníckej komory,, :
<br/> ods.1b) pozvú všetkých držiteľov platných poľovných lístkov s trvalým pobytom v obvode ich pôsobnosti, ktorí nie sú členmi alebo pracovníkmi užívateľov poľovných revírov v obvode ich pôsobnosti (neumiestnených) na osobitné stretnutie, kde si zvolia na každých pozvaných, i začínajúcich 50 členov s platným poľovným lístkom jedného zástupcu. Adresy držiteľov platných poľovných lístkov, ktorí nie sú členmi SPZ, poskytnú OkO - RgO SPZ príslušné OLÚ.
<br/>tak čo to bolo za stretnutie? keď som sa pýtal na návrh stanov, tak mi bolo oznámené, že budú na okresnom stretnutí. vážne pochybujem, lebo Rada SPZ zasadne až tuším 7.11. teda robia z nás volov! ani nevravím, že z nového zákona majú okresní činovníci riadny hokej, ba sa ešte člen rady pochválil, že na ňom sedeli 11 hodín, že čo sa mi nepáči... zlatým klincom bola voľba zástupcov. predsedajúci sa spýtal, kto chce ísť na okresné stretnutie. dvaja sa prihlásili a ani sa nespýtal, koho plénum navrhuje. následne prečítal návrh predsedníctva na delegátov a dal o nich prednostne hlasovať, aby sa nebodaj iniciatívni a nevyvolení nedostali na okresný mejdan. tak toto je obraz honosnej slovenskej poľovníckej komory, priatelia, toto je obraz jej demokracie!
<br/> snem, ktorý má schváliť orgány a snáď aj stanovy bez pripomienkovania, bude zrejme 21.1. 2010. no a zákon ukladá povinnosť poľovníckym organizáciam vziknutým podľa zákona o združovaní občanov dať aktualizované stanovy do 31.1. na LÚ, lebo zaniknú zo zákona! myslím, že medzitým by ešte mala zasadnúť rada spz, aby aktualizovala stanovy spz. následne by mali byť schôdze PZ, aby si schválili aktualizáciu stanov. nemáte dojem, že niekto ide po krku poľovným združeniam? ja áno, pretože komora je súčasťou zákona.
<br/> a že sa mnohí pýtajú, prečo nie je zvolaný mimoriadny snem spz? vraj nie je treba, lebo rada má kompetencie meniť stanovy! nanastala však situácia, keď sa v podsrate rozhoduje o spz, jeho ďalšom smerovaní, teda o nanajvýš zásadnej otázke? a má rozhodnúť tá istá rada, ktorá doteraz označuje nový zákon o poľovníctve za dobrý? u nás sa vraví tak, dobrô s nami a zlé preč! toto bude asi aj dôvod nekonania sa mimoriadneho snemu, aby sa stihli upratať ľudia z funcií do nových, prv než budú odvolaní. som skeptik, možno mám na niektoré veci nesprávny názor, ale informácie, ktoré máme všeobecne k dispozícii sú tak minimálne, že mi to jednoducho takto dáva zmysel, bohužiaľ.