o čom sa vlastne diskutuje? radšej zacitujem predmetný výrok:
<br/> O dva týždne neskôr, v predposlednú januárovú sobotu, sme sa s kolegom vracali z ustanovujúceho snemu Slovenskej poľovníckej komory. Mali sme pocit, že všetko prebehlo asi tak, ako malo. Kedže prípravu zákona o poľovníctve i tvorbu projektu komory som tri roky sledoval pomerne podrobne a zblízka, videlo sa mi, že snem splnil svoje ciele v súlade so zákonom.
<br/>Čo však na to poľovnícka verejnosť Po návrate z Nitry som si otvoril jednu z poľovníckych diskusných stránok na webe a onemel som. Už v nedeľu, ani nie dvadsaťštyri hodín po oficiálnom skončení ustanovujúceho snemu, sa na internete objavila výzva, ktorej cieľom je dosiahnuť vyhlásenie neplatnosti všetkých jeho uznesení „v mene zachovania poľovníctva na Slovensku".
<br/>„Ale no! To azda nie! Takto sa nikam nedostaneme!" Citované zvolania som nenapísal ja, takto reagoval na čudesnú výzvu jeden z prvých návštevníkov fóra. Nepoznám autora výzvy a neviem, či bol účastníkom alebo dokonca zvoleným delegátom snemu, ale s určitosťou viem, že v diskusii nevystúpil. A ak na sneme nebol, potom netuším, odkiaľ tak rýchlo načerpal informácie o jeho priebehu a výsledkoch, kedže masmédiá zaznamenali túto udalosť len jednou vetou.
<br/>Faktom však je, že aj táto úplne nekonkrétna „výzva na žalobu" sa u niektorých poľovníkov streda s veľkým porozumením. Jedni sa na fóre odrazu sťažujú, že ani nevedia kto ich na sneme zastupoval a aký mal mandát. Ďalší jednoducho označili schválené členské príspevky užívateľov poľovných revírov do komory za „svinské výpalníctvo na slovenský spôsob". Veľmi emocionálne sú aj niektoré námietky proti „povinnému" členstvu v komore i proti samému zákonu o poľovníctve, ktorý mimochodom, platí už pol roka.
<br/>Nič proti tomu. Ja sám mám veľa otázok. Neviem, čo prinesie nový zákon a poľovnícka komora mne osobne. Ako nezaradenému poľovníkovi, ktorý navyše nevlastní ani štvorcový meter poľovných pozemkov, najskôr nič. Väčšmi ma však trápi, že akosi nenachádzam odpoveď na otázku, kde boli všetci kritici zákona a komory pri ich príprave. Že by v zákopoch? Lebo takí sme my poľovníci, generáli po boji?
<br/>
<br/>a koho to vlastne citujú? nuž mňa.... odpoveď na príspevok, ktorý bol vymazaný pre jeho hrubiánsky obsah. zacitujem sám seba:
<br/>
<br/> poslal: papo26. Januára 2010., 19:25
<br/>ale no! to snáď nie! takto sa nikam nedostaneme! máš dôvod byť nahnevaný, ale takto iných nesúď, prosím. môžeš sa mýliť, a potom čo?
<br/>reakcia na príspevok: - 1. Januára 1970., 01:00
<br/>
<br/> za povšimnutie stojí :1. Januára 1970., 01:00
<br/>
<br/>najprv ma to zamrzelo, ale už sa na tom bavím... veď ako 15 ročný som mal nárok na také príspevky, nie?:]
<br/>
<br/> po dnešku si snáď pán šéfredaktor dá tú námahu a prečíta si aj ostatné príspevky, a nie len moje. udivuje ma, že tri roky sledoval vývoj okolo zákona, a pritom som nikoho z redakcie na verejnom prejednávaní -workshop želiezovce- nevidel. no jednoduchšie je uveriť tvrdeniu prezidenta prezidenta/spz, spk/, že zákon je najlepší a jeho otázke, že kde boli tí nespokojenci, keď mali možnosť diskutovať. nuž, pán šéfredaktor, napríklad ja som bol na tomto sedení, ale i mnohí ďalší posielali svoje pripomienky. a na rozdiel od pána prezidenta prezidenta som sa ho zúčastnil! a nemal mi kto odpovedať za spz pri otázkach týkajúcich sa komory! nuž, pán prezident prezident klame, ak tvrdí niečo iné! my sme totiž, ako sa vyjadril ku všetkým poľovníkom na slovensku na seminári za 10€ vstupného, konšpirantmi.
<br/> nejdem tu rozoberať, ako nanajvýš účelovo sa najvyššie orgány spz správali a správajú pri podaniach, ktoré mala riešiť dozorná rada. lebo keby konala, tak musí zrušiť oko, rgo minimálne v dvoch okresoch! to nie je len môj prípad! lenže by zrejme chýbali voliči na sneme. pozrite sa aj do témy ,,slovenský kopov,, ak hľadáte inšpiráciu... tam tiež máte popísané, ako nezákonne a proti stanovám spz konali jeho najvyšší predstavitelia. hľadajte aj iných témach, spravte obraz o tomto ,, buričskom,, fóre! no majte na pamäti, že my sme riadni členovia, ktorých práva sú hrubo porušované! na záver jednu pikošku: na moje podanie - oznámenie o volebnom podvode rozhodli zamestnanci kancelárie! zabudnite na nejakú dozornú radu, tá mala iné starosti zrejme prípravu novozvolenia, a nie hájiť práva členov! tak veru, pán šéfredaktor, až sa budete domáhať svojich práv na nejakej inštitúcii a rozhodnú o tom nejakí zamestnanci, aparátčici, alebo ako ich nazvať, namiesto príslušného orgánu, potom snáď porozumiete aj obsahu našich príspevkov. náhodou... až budete niečo potrebovať uverejniť, dajte vedieť, pomôžeme vám minimálne tým, že to popíšeme pravdivo.
<br/> dovolím si aj jednu radu. vždy majte na mysli §5 stanov spk: 2.Podmienky členstva fyzickej osoby v SPK: ...d)nekonanie proti SPK a záujmom, ktoré chráni a presadzuje
<br/>
<br/>prajem vám príjemný a ničím nerušený deň