skúsim to teda ja, ako to vnímam, čakal som na nejaký pohľad na vec, ale....
<br/>
<br/>Ku strane 2: samozrejme, že zákon vznikol na politickú objednávku. Kto to chce poprieť? A že bol zbúchaný... samozrejme, svedčí o tom jeho kvalita.
<br/>Ku strane 3: vyjadrím sa ku Levickým poľovníckym dňom, worskhopu: za ministerstvo plné zastúpenie, za SPZ nik, kto by vedel odpovedať. Pri otázke na komoru bolo oznámené, že nik relevantný z SPZ nie je prítomný a teda to nebudeme preberať, nakoľko túto časť zákona pripravuje SPZ. P. Lebocký sa vraj ospravedlnil, lebo musel do košíc. Kto neverí, vyvesím niekde záznam a môže si to kuknúť.
<br/> A kde sa ešte verejne diskutovalo o zákone s prístupom verejnosti a tak, aby verejnosť o tom vedela? Nikde, pokiaľ viem, lebo som si to sledoval!
<br/>Ale pripomeniem citáciu z časopisu Vojenské lesy 10/2007:
<br/> ,, Môj názor nie je v tejto chvíli dôležitý .Minister pôdohospodárstva menoval skupinu expertov pre prípravu zákona o poľovníctve. Tá má za sebou už niekoľko rokovaní. Ja nie som členom tejto komisie, som gestorom zákona o poľovníctve za Výbor NR SR pre pôdohospodárstvo, životné prostredie a ochranu prírody. Z tohto aspektu akákoľvek verejná prezentácia názoru by mohla byť posudzovaná ako iniciatívny vstup do procesu prípravy vládneho návrhu zákona. Svoje názory budem prezentovať v parlamente, potom, keď bude zákon predložený na prerokovanie do NR SR.,,
<br/>
<br/>tak o čom to na stránke 3 hovorí pán prezident?
<br/>
<br/>Stránka 4: ....aj prezident bol proti, nepodpísal zákon......!!!
<br/> Na stránke sa dozvieme, že prezident mal námietky a zákon nepodpísal, nerozumiem vôbec zmyslu tejto stránky
<br/>
<br/>Prejdem na stránku 6, lebo verím, že k protiústavnosti zákona sa ešte dostaneme.....
<br/> My máme založiť komoru pre iných a nás zákon zlikviduje......?!
<br/> Kto sa povenoval viac zákonu a komore, rýchlo prišiel na to, že sú tam nejednoznačné formulácie, ktoré otvárajú priestor k rôznym aplikáciam. Je to na debatu, čo znamená napr. formulácia...organizuje... alebo stať o poistnom. No naozaj zaujímavá je info z Rady SPZ, kde sa hovorí o nominácii p. Lebockého na prezidenta komory. Napadá ma, odchádza z funkcie prezidenta SPZ? Ale zrejme v tejto súvislosti neplatia stanovy SPZ § 9 ods. 11 : Kumulácia funkcií je nezlúčiteľná, ak sú tieto vo vzájomnom kontrolnom vzťahu. A zas bude postupovať a /ne/vystupovať tak, ako doteraz s ohľadom na svoj poslanecký post?/viď vyššie uvedený citát/.
<br/>
<br/>Stránka 9: Po 1.septembri 2009 už neplatia ani stanovy SPZ ......!?
<br/>1.Samozrejme, že platia, aj keď vznikajú rôzne pochybnosti okolo ich znenia... jeden príklad za ostatné: § 3 ods. 1: SPZ na základe poverenia SPK plní na úseku poľovníctva úlohy, ktoré pre SPK vyplývajú z § 42 ods. 1 písm. a) až l) zákona.
<br/>Tu mi nie je jasné, ktorý orgán komory poveril SPZ........
<br/>
<br/>Stránka 11: Už vyberáme delegátov na snem a ani nevieme, o čom tam budú rokovať....!?
<br/>Veru tak! Čo je na tom nejasné? K čomu sa mali účastníci schôdzí vyjadriť, k čomu mali zaviazať delegátov? Ale aký je zákon, takí sú aj jeho tvorcovia a realizátori. o priebehu týchto schôdzí sa nejdem ani vyjadrovať, o tom je inde popísané. Ale listinne dokážem, že sa miesto nich konali schôdze nezaradených poľovníkov a nominovali sa delegáti na návrh predstavenstva RgO. Ale nič sa nedeje, veď to snáď prehrmí, upadne do zabudnutia...
<br/>
<br/>Stránka 12: Stačí sa dostať na ustanovujúci snem a máš isté, že budeš funkcionárom komory....!
<br/>Spochybňuje to snáď niekto? Len sa pozrite na výsledkovú listinu. Ale klobúk dolu pred takou organizáciou schôdzí, kde sa volilo tajne! No naproti tomu sú zas takí, kde sa návrhy z pléna do hlasovania nedostali, alebo až po návrhoch predstavenstiev oko, rgo....
<br/>Preskočím na stránku 19: Rád by som videl nejakú schému, ako to má fungovať......!?
<br/>No nech sa na mňa nikto nehnevá, ale nevidím tam iné organizácie na úrovni SPZ.....
<br/>
<br/>Tak prediskutujme aspoň toto. Možno sa mýlim, zle si to vysvetľujem, alebo už čo.... no naozaj to takto vnímam. A nevravím, že nie som schopný zmeniť názor, pokiaľ sa mýlim.