Citácia:
<br/>
<br/>Organizačné pokyny pre OkO - RgO SPZ pre prípravu obvodných konferencií (snemov)
<br/>
www.polovnictvo.sk/index.php [/]tu
<br/>
<br/>1.Podľa § 25 ods. 1 Stanov SPK „delegáti obvodného snemu zvolení podľa § 81 ods. 5 zákona pokračujú podľa týchto stanov v rokovaní ako konferencia, ktorá zvolí orgány OPK. Rokovanie tejto konferencie sa uskutoční do 31.3.2010 a zvolajú ho orgány podľa § 80 ods. 15 zákona.“ (OkO - RgO SPZ). Vychádzajúc z uvedeného sa konferencie zúčastnia tí istí zástupcovia, ktorí boli zvolení na stretnutí zástupcov nezaradených držiteľov poľových lístkov a užívateľov poľovných revírov. Dovolíme si vás upozorniť, že ak ste zabudli na niektoré subjekty vykonávajúce právo poľovníctva vo vašej miestnej pôsobnosti, ako napr. spoločnosť s ručením obmedzením, akciová spoločnosť, družstvo, Lesy SR, Vojenské lesy a majetky a iné, musíte umožniť i zástupcom týchto právnických osôb dodatočne delegovať svojich zástupcov na okresnú konferenciu. V prípade, že zvolení delegáti právnických osôb sa nemôžu konferencie zúčastniť z vážnych dôvodov (smrť, dlhodobý pobyt v zahraničí a pod.), umožníte týmto právnickým osobám delegovať náhradného delegáta.
<br/>
<br/>A citácia zo zákona: § 81
<br/>
<br/>3. Okresné organizácie alebo regionálne organizácie Slovenského poľovníckeho zväzu uskutočnia do 31. októbra 2009 stretnutie zástupcov právnických osôb a fyzických osôb vykonávajúcich právo poľovníctva v poľovných revíroch, ktoré sa nachádzajú v ich územnej pôsobnosti držiteľov poľovných lístkov s trvalým pobytom v obvode ich pôsobnosti, podľa zásady jeden zástupca poľovníckej organizácie na každých aj začatých 50 členov poľovníckej organizácie užívajúcej poľovný revír.
<br/>
<br/>4. Držiteľov poľovných lístkov s trvalým pobytom v obvode svojej pôsobnosti, ktorí nie sú členmi poľovníckej organizácie podľa odseku 3 zvolá okresná organizácia alebo regionálna organizácia Slovenského poľovníckeho zväzu na osobitné stretnutie, kde si zvolia zástupcov podľa zásady v odseku 3.
<br/>
<br/>
5. Stretnutie zástupcov podľa odsekov 3 a 4 na obvodnom sneme zvolí delegátov na ustanovujúci snem komory podľa zásady na každých aj začatých 500 zapísaných držiteľov poľovných lístkov zvolí jedného delegáta.
<br/> Poprosím, ak niekto vidí v zákone, že na obvodné stretnutie zástupcov sa volili nejakí delegáti? A že ,,obvodný snem,, sa volil na 5 rokov, nech ma poučí. A taktiež, že ustanovujúci snem bol zvolený na 5 rokov! Ustanovujúci snem nie je riadnym snemom, teda majú prebehnúť riadne voľby od základu. Alebo možno mi ušlo, že ustanovujúci snem je zákonodarným orgánom.
<br/>Alebo mi vysvetlite zmysel a obsah vety:
,,Dovolíme si vás upozorniť, že ak ste zabudli na niektoré subjekty vykonávajúce právo poľovníctva vo vašej miestnej pôsobnosti, ako napr. spoločnosť s ručením obmedzením, akciová spoločnosť, družstvo, Lesy SR, Vojenské lesy a majetky a iné, musíte umožniť i zástupcom týchto právnických osôb dodatočne delegovať svojich zástupcov na okresnú konferenciu.,,
<br/>
<br/> Mne obsah hovorí, že bol porušený zákon, a zmyslom je znovu obísť zákon! Ba čo lepšie, legalizovať podvody a nezákonnosti, ktoré sa udiali! Napriek tomu, že boli podané podnety! Možno som naozaj nepozorný, a niečo som nezaregistroval, poprosím, skúste ma opraviť.