Poprosím poslať ukážky práce pažbára aj na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
<br/>A samozrejme ak kontakty.Vďaka
Určite sa dohodneme, daj prosím č. na mobil alebo pevnú linku. Alebo pošli na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.. Ozvem sa.
Potrebujem poradiť-aka musí byť minimálna vzdialenosť posedu od hranice susedného revíru ? Prípadne ak viete-v ktorej vyhláške sa o tom zmienujú.Vdaka.
Túto otázku som dal právnikovi. Odpoveď- Žiaden predpis ani vyhláška nepojednáva o tom aká má byť vzdialenosť vysokého posedu od hranice susedného revíru.
Zákon č. 23/62 v znení zákona č. 99/93 Zb. v §30, ods. (1), pod písmenom e) hovorí, že
<br/> je zakázané poľovať na raticovú zver [r] na postriežke [/r] vo vzdialenosti do 100 m od hraníc poľovného revíru...
<br/>Pokiaľ staviate vysoké posedy na iný účel ako je postriežka, potom je to OK, ja by som ale aj tak uvažoval o výmene právnika...
neviem, či si to vykladám správne, ale právnik má pravdu. zákon neurčuje vzdialenosť posedu od hranice revíru, ale že posed, z ktorého sa poľuje, musí byť 100m od nej vzdialený. Z toho vyplýva, že posed na napr. pozorovanie zveri môže byť aj bližšie....
:]:] ...pohoda...vydýchaj sa...Nemrzí ma vôbec nič, myslím si, že väčšina tých, ktorým to doteraz nebolo jasné, už vedia, ako majú umiestňovať posedy. A tí ostatní azda na to prídu tiež, aj v tvojom prípade som optimista....;)8-L