Prosím Vás o radu, ktorý z týchto puškohľadov by ste vybrali a prečo?
<br/>Meopta Artemis 2000 2-8x42 - cca 15.900Sk
<br/>Meopta Artemis 2000 3-9x42 - cca 14.900Sk
<br/>Nikon Monarch III 2,5-10x42 - cca 12.500Sk
<br/>Chcem to na .22WMR. Svetelosť, spoľahlivosť, životnosť, hmotnosť, cena.
<br/>Cena, hmotnosť hovorí pre Nikon, je optika určite sklo, že?
<br/>Meopty majú osnovu v prednej ohniskovej rovine, takže sa zväčšuje so zväčšením neviete ako je na tom Nikon?
<br/>Ďakujem
Ľahká pomoc na puškohľad natoč jemne teflonovú pásku / používajú ju vodári na tesnenie trubiek / je mimoriadne tenká , šróby zatri modrým tmelom loclite a basta mám to odskúšané .
Ďakujem za radu.Vyskúšam to.Ja som to už skúšal s leukoplastom,ale to nepomohlo a vyhodil som odtial.Teraz nemám tam nič a prsteň normálne drážky robí do puškohľadu.Je to kaliber 308 W.
našiel som na internete puškohlad KAHLES Helia KX 4-12x50. Je to zase len nejaká americká seria? lebo je tam aj americká cena.. na stránke kahles.at som takú seriu nenašiel.. nebude to niečo ako zeiss conquest?
Skús použiť najemno rozdrvenú kolofóniu. A skrutky Loctitom nezatieraj, ale nanášaj ho na závity (resp. do slepej diery so závitom stačí kvapnúť). Používam č. 243.
Mne to tiež robilo na novej montáži v silnej ráži, tak som si vystrihol pásik čo najjemnejšieho šmirglu a dal po celom obvode na puškohľad, dotiahol montáž, tresol asi osem rán a drží. Tiež som skúšal leukoplast, elektrik.pásku, jemné pliešky...nepomáhalo. Už som videl aj blbcov, čo tam dali sekundové lepidlo alebo chemoprén.
A čo tak líznuť z dosadacích plôch krúžkov a obrúčky zvnútra jemne zdrsniť? Ja som to tak kedysi spravil a dodnes no problem:) Inak ten Belsonov locktite s kolofóniou je zrejme tiež dobrý nápad!
Vsetko nudzove riesenia,vratit vadnu montaz, kupit novu a hlavne....poriadnu. Nie je to na jedno pouzitie,radsej investovat ako sa potom divit v lese a na strelnici,ze zver a papier su nesmrtelne....
nazdar..kupil som ho v 3x12-50E...po 2krabičkách odišiel..mal som ho na cz550 7x64 naštastie som ho vyreklamoval za artemis 2000 7x50...len to čakanie na vybavenie reklamácie...
to s Tebov suhlasím po vlastnej skusenosti...ten CZ-UB stál 9000....na pohlad pekný,kupoval som ho i s novou puškou...sám predajca my ho ponukol,preto asi ani potom nerobil problémi pri výmene za Meoptu...len tie zbitočne vyhodené peniaze za vyplitvané strelivo...skoro 5krabíc...som mohol radšej hned doplatit za kvalitu...a potom tie nervi pri nastrelovaní...už som si myslel že neudržím pušku,ale po nahodení meopty7x50 to šlo na 130m pod 2,5cm...uvidím pokial to bude tak dobre fungovat...8-L
prosím o radu, idem kupovať guľovnicu v ráži 30.06 spring., aký puškohľad na to dať, max cena do 12000,- Sk za puškohľad," rozpočet viac nepustí " vďaka.