heuréka!!! už som to pochopil! problém slovenského poľovníctva, jeho legálnosti a morálky je papo. keby tu nevypisoval, tak nie je žiadny problém. prezident spz, spk by neužíval nelegálne prenajatý revír, neplatil by si ho z peňazí spz, nehrozilo by mu v tejto súvislosti obvinenie z pytliactva... §310tr. zákona, neexistoval by problém s poistením členov spz, nebol by problém s legálnym pôsobením spk.... už tomu rozumiem!!!!! ale mi to trvalo, než som to pochopil. ale nakoniec, veď aj ja som len človek. ...
<br/> je mi divné, že tu akosi nik nespochybnil jediný argument, a uviedol som ich dosť. miesto toho osobné útoky, nepresné a nepravdivé konštatácie. lubo, ani ty si neuviedol, či si zaplatil načas členské r.2010 v zmysle stanov. tiež si neuviedol ktorý ustanovujúci snem z volených delegátov ťa zvolil do funkcie. tiež si neuviedol, či si si ako zodpovedný za prenesený výkon štátnej správy preveril, či vydávaš PL poisteným v zmysle zákona. no prázdnych slov popíšeš veľa. faktom je, že členské si nezaplatil v zmysle stanov a v zmysle tých istých stanov členstvo tebe i všetkým v rámci tvojej opk jednoducho zaniklo. tak na základe čoho funguješ, a nielen ty, neber to osobne, ale celá spk???
<br/> levice: v leviciach bolo niečo o právnom stave v poľovníctve? nejaké verejné forum s pozvanými k takejto téme? také sa konalo len raz, kedysi, v želiezovciach.
<br/>no fajne si ich vyhodnotil seminár, papo sa neozval! neozval, lebo mal vážnejšie povinnosti v tom čase. zle si to naplánoval, nepozná hodinky! no nie je sám, čo mu to nedá pokoj, však? ale že si sa ty nespýtal, keď ťa to tak žere, to sa divím. sedel si tam, tak kde bol problém? puškáč ti povedal presne to, čo si chcel počuť. no na nevôľu niektorých ho s takými rozumami tí, čo tomu aj rozumejú a nepočúvajú s otvorenými ústami tak trošku napravili do reality. a prosím pekne, to je spolutvorca zákona, predseda všetkých legislatívnych komisií. proste predobraz právneho stavu v spz, spk. asi mu dvakrát príjemne nebolo, čo povieš?
<br/> vrátim sa k tvojej analýze stanov pribiny. cituješ zo stanov, kde sa hovorí o menovaných funkcionároch, na základe čoho môžu byť uvoľnení z funkcie. a je z toho problém!!! kurňa, ja ho akosi nevidím. nerobíš, ako máš, tak choď od toho. a na to robenie ...ako máš.. je celá veda: niekoľko papierov A4 so smernicami. plus zákon. čo je na tom neprijateľné? voči čomu sa chceš odvolávať? že si neporiadnik?
<br/> ku tým funkciám. tak primitívne funkcionárčenie som ešte nezažil. chceš robiť? tak rob, ak máš dôveru. a dokáž, že si ju zaslúžiš. iné mi v tejto súvislosti nenapadá. žiadne iné, než základné povinnosti nemáš. a ak by si si pozorne prečítal stanovy, tak zistíš, že tí čo chcú robiť čosi vo svojom regióne, majú na to vytvorené podmienky. je na každom z nás.... môžeš si vytvoriť štruktúru, na akej sa dohodnete, môžete sa tam voliť aj tri krát do týždňa/ doporučujem v nepárne dni /.
<br/> traja samojediní. tí ti vadia? že títo traja sú garanciou? desať rokov nimi stvorenej organizácie na princípoch zodpovednosti jednotlivca? to je už problém, fakt. no má to obrovskú výhodu. žiadna politika a dosadzovanie funkcionárov politickými stranami, žiadne podvody, klamstvá, vyžieranie vlastnej organizácie. proste sú garanciou, že sa demokraticky nezvrhneme ako spz. to je chyba, to je zle? mne je tak dobre, aj kope ďalších. už si počul, žeby niekto v pribine niekomu rušil uznesenie, disciplinárne ho trestal? ja ešte nie. ani to v stanovách nenájdeš. to tebe podobným prekáža? že sme svojprávni, každý jedinec, každá PO? nuž takí chceme byť i naďalej.
<br/> zacitujem:... SLOSP do svojich radov prijíma za členov SLOSP občanov žijúcich na území SR, ktorí sú držiteľmi poľovných lístkov na základe podpísanej prihlášky, kde záujemca nepriamo vyhlasuje, že berie na seba zodpovednosť vyplývajúcu z dôsledkov plnenia stanov.
<br/>V prihlaske to nejak absentuje. Nepriamo vyhlasuje, ze berie ... Ake zlate. ...
<br/>
<br/>čo je na tom akože mimo? podpísaním každej prihlášky kamkoľvek s niečím súhlasíš a k niečomu sa zaväzuješ. vôbec tomu nerozumiem, čo ti prekáža. alebo treba do prihlášky dať i stanovy?
<br/>
<br/>vytýkaš, že berieme poľovníkov z spz s podľa mňa neplatnými lístkami. áno, je to tak. dávame im istotu. či je to v rozpore so stanovami? mám za to, že nie. vystavuješ neplatné PL? áno. sú neplatné? nie. porozmýšľaj.
<br/> na záver: požiadam každého o seriózne príspevky. nevadí, že budú v nevedomosti, alebo s iným názorom, to môžeme prediskutovať. vadí, ak budú osobné, urážlivé. a znovu požiadam každého, kto má pochybnosť o tom, čo som uviedol ako argumentácie porušovania zákona, nech píše, nech ich vyvracia argumentami. v niektorých prípadoch by som bol aj ja radšej, keby som sa mýlil.