stefan,Hornady prezentuje ako novinku A-Max ,ale vo vahe 80grs. A uz tam upozornuje ze naboj ma nadlimitnu dlzku,cize nevlezie do standartneho zasobnika.Pozrel si dobre tych 105grs?
Chlapi, mam v ruke Gamaliel katalog pre rok 2006, kde udava ze davaju k dispozicii .22/.224 strelu (co je prakticky strela na 222/23), 105 grain A-Max Molly, a to ako novinku! Viem ze na webe sa to neukazuje ale kto ma o to zaujem poslite mi e-mail adresu a naspat vam otocim scanovanu kopiu tychto informacii! Co mam s vami viacej robit???:[:[:[
stefan,pokojne mi to posli,tu je moj mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. .....ale aj tak si myslim,ze to bude chyba v katalogu-ty nemas ten pocit?:liar:
...posielam ti e-mail. Uz dlhe roky som sa nezaujimal o .222/23 strelivo, takze neviem co sa v tomto kalibri deje, pravda je ze 105 grains je trochu velka strela ! Je mozne ze je chyba aj v katalogu. Odpovedal som na tvoju otazku, pretoze som mal prave otvoreny katalog na tejto stranke.
stefan,diky za mail.Je to presne tak ako som predpokladal - v katalogu je chyba.Tu strelu som hladal pod jej katalogovym cislom u Hornadyho na homepage a skutocne patri do skupiny kal. .243/6mm. Ked chces pozri k Hornadymu na stranku. Aspon sme to vyriesili... 8-L
Možno si na tej stránke už aj bol, ale máš to tam ´zakamuflované´ vo voľbách riadku Môj Sellier Bellotskrácený náhled , [r]celkový náhled[/r] , múj náhled ...
<br/>Mal si si vybrať ten celkový, alebo zostaviť si svoj..
Je to určite dvojaderná strela. Tým, že je tvrdšia je viac podobná strele TUG. Dr.Hanák ju v jednej recenzii odporúčal viac na vitálnejšiu zver, no neskôr mala podľa neho zase celkom dobrý účinnok na zver srnčiu a u jelenej viac odporučuje strelu KS. No tak si z toho vyber...
Názory doktora Hanáka sú ako piesok v púšti. Ešte som od neho nečítal článok v ktorom by niečo kritizoval. Zrejme testuje len tie najlepšie výrobky keďže všetko čoho sa chytí je výbormé na všetky možné činnosti. A to či sa jedná o zbrane, strelivo, nože alebo optiku.8o
Starý pán už toho toľko popísal, že si často sáme sebe odporuje. Tu fakt platí, že menej je niekedy viac. Základné charekteristiky a popis sú v pohode (tam nemá čo fantazírovať), ale ostatné je čisté situačné "rizoto"!
Dnes som bol na strankach Sako.fi a nasiel som tam zaujimavu strelu "Arrowhead 11.7/180gr",mate s nou niekto niake skusenosti?A este mam jednu otazku-ustabilizuje mi vyvrt na mojej ZKK 600 30-06 14,3g Sako Hammerhead?
Myslím, že do 150m by to malo byť v pohode. ja 13gr. nabíjam do 308W výhradne na spoločné poľovačky a nestrieľam ďalej ako do 100m. Inak skvelá strela - pomalá a ťažká, je to taká "prezlečená" 8x57JS. Zver výborne ostáva v ohni. Všetkým ju odporúčam na spoločné, ktoré sa už blížia.