Chlapi, ťažko posudzovať, keď sme neboli pri tom! Ja som strelil (7x57R, 11,2g SPCE)70 kg kančeka na 40 mertov - ukážkovo umiestnená rana na blat. Ranu značil, pustil sa tryskom cca 150 m do strniska, oblúkom sa vrátil späť a na nástrele sa vyvrátil. Priestrel cez rebrá, srdce roztrhnuté na 6 častí a prvú a jediná farbu sme našli jedine
<br/>vtedy, keď smo obrátili - placka veľkosti detskej dlane!
<br/> Takže stávajú sa nám rôzne divné veci8o
Prajem pekný deň.
<br/>Kto má skúsenosti s prebíjaním loveckých nábojov. Mal by so záujem o akékoľve info., hlavne dovozcovia a predajvovia strojov a náradia na prebíjanie, materiál, strely, prachy... Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. Ďakujem
Marek,
<br/>Náboje prebíjam s priateľom už druhý rok. Ak uvažuješ o prebíjaní, odporúčam zahraničnú knihu. Otázka ako si ju postavil je na kníh niekoľko. Ak máš konkrétnu otázku napíš. Pozri stránky výrobcov prebíjacích pomôcok: RCBS, HORNADY....
O dosť horšia balistika ako 222 a nemožnosť /podľa zákona/ použitia na srnčiu, takže v tej cene okolo 20000,- Sk kúpiť zbraň len na škodnú sa mi zdá prepych. Ja som kúpil pred 2 týždňami, resp. vrátil som sa k mojej osvedčenej 223, tiež CZ 527 veľmi sa jej teším.