Schwandner predava zbrane viac ako 130 rokov....tak ako v sucasnosti, tak aj v minulosti jednoducho velky/vacsi obchodnik nakupil od puskarskej dielne zbrane, nechal ich oznacit svojim menom a predaval. Ved aj dnes to robi napr. Frankonia, ktora si "svoje" pusky kupuje od roznych mensich vyrobcov zbrani.
tak ako píše lovec.......ak je to schwandner in wien skôr mám pocit, že je to obchodník......kupoval som u neho gulovnicu, tiež je signovaná.......ale orazená je iným nemeckým veľkoobchodníkom, od korého schwandner berie.......kupoval som u schwandnera na laufe je vyrazený manfred alberts, ale výrobca je iný ....kurva aby sa v tom človek vyznal, ale asi v nemecku bežná prax....
Pani puskari mam jednu otazocku.
<br/> Je mozna uprava GB Bettinsoli kal 8x57R/12 na automaticke zaistenie pri otvoreni zbrane?Momentalne je na tejto zbrani zaistovanie mechnicke.
zaujimalo by ma ktora (starsia) opakovacia gulovnica je najlepsia volba na prestavbu z hladiska kvality-funkcnosti zaveroveho systemu (zaver,zaverove puzdro, ...) ?
Pri starších zbraniach je jedno či použiješ Mauser M-98, Z-ku a lebo ZKK . Všetky tieto zbrane sú z dobrého materiálu, už len záleží na tebe čo si vyberieš. Počítaj stým že Mauserov typ ako M-98 zoženieš dosť lacno, ale Z-tku a lebo ZKK-čku moc lacno nekúpiš.