1. PZ ako org.zlozka SPZ vznikla zo Stanov SPZ urcite neuzavrie zmluvu podla 274ky a ani neviem,ze by sa o to niekto pokusal. A to sme ani neriesili a ani to tu nikto netvrdil. Aspon ja nie. A ani neviem,ze by OLU takuto zmluvu vobec uvazval evidovat. Ale z dobvodov inych ako tych, ze by nemalo take PZ pravnu subjektivitu.
<br/>2. Pravny subjekt - je účastník právnych vzťahov a ten, kto sa ich iba môže účastniť. Chces povedat,ze PZ SPZ nemohli byt ich ucastnikom? Ak je to tak, tak ani zmluvy podla stareho zakona nie su platne a PZ SPZ polovali nelegalne aj podla stareho zakona. Po dalsie,ak je to tak, tak vsetky sudne spory , ktore PZ SPZ viedli su vlastne nicim, ved nie je mozne viest spor s tym, kto nema pravnu sposobilost, co je hadam prvy predpoklad ,aby sa spor vobec riesil. Co na to Demon??? Len tak mimochodom, kolkokrat v pravnej poradni odznelo od doktora, podajte zalobu! Ze by aj doktor doporucil podat zalobu proti subjektu, ktory nie je nositelom prav a povinnosti???? Alebo ze by ano? Ja verim,ze nie.Kolkokrat doktor upozornil na to,ze sa na organy PZ SPZ vztahuje Zakon o spravnom konani??? A co riesi tento zakon? I rozhodovanie o pravach a pravom chranenych zaujmoch. No neviem si predstavit,ze by subjekt, ktory nie je nositelom ziadnych prav a povinnosti mohol rozhodovat o pravach niekoho ineho. Ty vies???Kto nema pravnu subjektivitu, nie je nositelom ziadnych prav a povinnosti ! Pochopene?
<br/>3.Regitrovane bolo len SPZ - ano bolo len SPZ. Registrovane. Podla zakona. A ktory zakon prikazal registrovat sa org.zlozkam vzniklym v zmysle stanov obcianskeho zdruzenia na MV SR??? Ziaden!!! Ale zakon 83/1990 povedal,ze moze vytvarat org.zlozky a to take zlozky,ktore mozu mat pravnu subjektivitu , pokial to stanovy takto urcia. A zakon neurcil ziadne dodatocne podmienky k ziskaniu prav.subjektivity.A tuto subjektivitu ziskavaju vznikom a ziadnou registraciou. Uz som sa tu vyjadril v prvy den,ako som do tejto temy vstupil,ze je to slabina tohto zakona, ale s tym nic nikto nenarobi, jednoducho je to tak. Ustanovil to zakon!!!!
<br/>4.Nenapisal som,ze 83ka je specialny ani vseobecny zakon ale osobitny. Nevkladaj mi do ust,co som nepovedal! Pisomny dokaz mas v prispevkoch s mojim nickom! Je 83ka taky zakon,ktory hovori o pravnickych osobach osobitne od Obcianskeho zakonniku???? Je alebo nie je? Zaobera sa osobitne vznikom pravnickej osoby , este raz osobitne(nie specialne ani vseobecne) od Obcianskeho zakonniku??? Zaobera alebo nezaobera??? Pomylit si sa nechal asi ty Demonom. Ale to je pes a nema pravnu subjektivitu,tak mu to prepacime,nie?
<br/>5.Absolutne nemas jasno v tom,co je pravny subjekt,pravna subjektivita, konat vo vlastnom mene...a co je horsie, pretvaras si 83ku ucelovo a tym aj 274ku.
<br/>6."...Preto do 274ky našuchtali aj tú vetičku z 83ky, aby neboli úplnými bezdomovcami,..." to je co za vetu??? Odporujes si sam v jednom jedinom prispevku. Chcel si tym povedat,ze aku taku pravnu subkjektivitu im dala 274ka lebo sa odvija od 83ky? Ak ano,tak to fakt nema zmysel dalej. Asi ano,lebo keby neboli nositelom prav a povinnosti (nepozivali by pravnu subjektivitu) , tak nemozu byt ucastnikom zmluvy podla ziadneho zakona. Ziadneho!!!
<br/>7."...právna subjektivita je objektívna. Buď je, alebo nie je...." ty kokos, co ten Demon bol taky hladny, ze takto zaperlil. Pravna subjektivita - zakon urcuje , kto je nositelom pravnej subjektivity a nie ze bud je alebo nie je. A ked existuje subjekt,ktory moze byt jej nositelom a vznikol tak,ako uvazuje o tom zakon, tak je nositelom.
<br/>8.Nebol som na fore asi rok a pol. Ale ked som sem chodil, tak si spominam,ako si radil niekomu v otazke zaloby proti nejakej org.zlozke SPZ. Mam tomu rozumiet tak,ze si radil,aby podal zalobu proti "subjektu" , ktory je nicim, ktory nie je nositelom ziadnych prav a povinnosti? Ved to predsa zalovany ani neexistuje a este som nepocul o zalobe, kde zalovany ani neexistuje.
<br/>9. Vratenie skolneho - ako si na to dosiel, ze aktivnu legitimaciu malo SPZ a nie PZ SPZ? Ako? Kolko tych sudnych sporov skoncilo na Najvyssom sude. Chces mi povedat,ze ani jeden z tych sudcov neprisel na to, ze org.zlozka obcianskeho zdruzenia nema aktivnu legitimaciu? Ak je to tak, tak nech vratia vsetci tito sudcovia platy,ktore poberali a poslu Demonovi.
<br/>10. Teraz vseobecne - ale to som tu uz tiez pisal - 83ka vznikla v porevolucnom pravnom chaose nie je dobry zakon. Prave aj pre umoznenenie vzniku pravnickych osob typu organizacna zlozka obcianskeho zdruzenia. Ale toto nie je chybou ani SPZ,ani ziadneho polovnika. Ti len postupovali v zmysle zakona(ak postupovali). Fakt nechapem, ze ani po viac ako 20tich rokoch od jeho prijatia este nikomu netrklo,ze ho bolo treba uz davno zmenit a prave aj pre problemy, ktore nastali u PZ.