Norma vyraba pre 308W 9,7g celoplast v rade Jaktmatch (nieco ako polovnicka tercova strelba) a potom s 10,9g strelou HPBT DL Moly (to je strela s dutinkou a potahom disulfidu molybdenu,ktory ma znizovat trenie),v rade Diamond Line.
<br/>Tie prve celoplaste by teoreticky mohli mat u dovozcu v Komarne-firma sa vola Artemis.
Mam ktg strelivo Norma.Je tasm celoplast aj pre 308W.Dokonca aj pre 7Rem.Mag.
<br/>Ten mam ja,ale fakt neviem na co by som ho mohol použit.ARTEMIS v Komarne.
<br/>A ti ho poslu-ktg-ak im zavolas.
jednoznačne dk ale pri špatnom zasahu zver ti bude uchodit-nenavratne.INač DK so vsetkých co sme skušali-vulkan,grandslam ,mega,amomentbarnesX sa mi javí najleosie.6,5nieje nat čo ty chceš najlepšia.
vie mi niekto poradit???
<br/>Velmi by ma zaujímalo aký je ozptyl striel toho isteho vyrobcu ale roznej gramaze, ked mam pusku nastrelenu na jednu gramaz??? Existuje nejaka tabulka??
no som napisal blbost, az teraz som pochopil otazku sorry,, beriem spat, uvedena tabulka neobsahuje udaje o rozdiely strely roznej gramaze, ale je mozne z udajov v tej tabulke si vypocitat rozdiely medzi gramazami a konkretnym nastrelenim...
Tvoj odkaz mi nejde otvorit.... Viem ze vyrobcovia uvadzaju nastrelne hodnoty...ale nikde som sa nestretol s porovnanim roznych gramazi. Napr. Pouzivam strelivo SB so strelami FMJ 9.55 g, mam to nastrelene na 100m. Chcem ale pouzit aj strelivo od toho isteho vyrobcu ale s inymi strelami (SP,SPCE,HPCSBT...), ktore maju ale inu gramaz, bez opatovneho nastrelovania puskohladu. Mna by zaujimalo ake su balisticke rozdiely
tak toto je uz zlozita vec... ty planujes pouzit nie len rozne gramaze ale aj roznych vyrobcov, takze ti poviem, ze tabulka takychto hodnot by bola velmi zlozita... problemje v tom, ze strelivo roznej gramaze a rozneho typu strely ma uplne ine vlastnosti. Taku tabulku nikto este si myslim nezostavil..
To co chces,sa vyratat neda.Okrem vyskoveho rozdielu vznikne aj stranova odchylka,ktora je zapricinena rozlicnou dlzkou striel,co vyplyva z ich rozdielnej hmotnosti(inou plochou sa zarezavaju do drazok).Naco sa spoliehat na taketo nemeratelne veci? Nastrel na jedno strelivo,poznac si na optike polohu bubnov,nastrel na druhe a poznac si tiez polohu.Je to neprekonatelny problem?
Mna to zaujimalo len preto, ze sme s ocom trocha nad tym rozmyslali. Bolo by to ale zaujimave zistit ake su rozdiely :] Ja osobne pouzivam len jeden druh strely a na tu mam aj nestrelenu pusku.