Ja som strieľal z CZ 527 a terč som mal vytlačený z počítača. Mohol mať priemer tak 5cm. Strieľal som Normu a všetko v terči, tak som skúsil Partizan. Všetko v ľavom hornom roku. Terč som mal v strede A4, tak si to vieš predstaviť. Aj zvuk mala zbraň pri výstrele úplne iný a mal som total zašpinenú hlaveň ako ešte nikdy, nemohol som ju dočistiť. Tak som zvyšok nábojov zlomyseľne podaroval - ale s upozornením samozrejme.
Páni, ďakujem za odpovede...Niekde som čítal, že PP lepšie letia z ťažších kalibrov...tak som bol zvedavý na váš názor. Ja ich tiež nepoužívam a ani som ich nestrieľal, tak som bol zvedavý na skúsenosti...
No akela ja mam PP teraz v .223 Rem a kludne Ti mozem ukazat nastrelny terc aj mozem ist s tebou na strelnicu....na 100m som sa zmestil zo spacaka do 3 cm..a wolfy boli na tom este lepsie...mozno stastie pri vybere krabicky ..ale strielam celoplast a poloplast a na 100m minimalny rozdiel.....no kazdy ma svoju skusenost....poznam ludi co na to nadavaju a poznam ludi co si to chvalia..ja zatial ..pozitivne
Či robí PP na to Ti neviem odpovedať, ale strieľal som v tomto kal. české strelivo a výsledky boli veľmi nevyrovnané. Zbraň som už predal. Napr. české strelivo som strieľal roky v 223 rem a bez problémov.
Som viackrát strieľal PP v kalibri 7x57R /boli označené ako 11,2g/ zo ZHčky /60cm hlaveň/, skúsenosti: na zver zatiaľ žiadne, na strelnici - rozptyl som dosiahol /za porovnateľných podmienok/ menší ako so S&B 11,2g, Sierrou, Gecom-Teilmantel.. čiže to by pre moju zbraň sedelo.. Porovnateľný bol s Normou Oryx /avšak opakujem - nie do umiestnenia na terči pri nastrelení na jedno strelivo, ale iba čo sa týka čistého rozptylu medzi jednotlivými zásahmi jedným strelivom/.
<br/>Čo sa týka povýstrelových splodín v hlavni - môžem potvrdiť - riadny bordel.. Treba poctivo čistiť..
Sokoliarik1: Ja mam tiez .223 Rem a skusal som aj PP aj Wolf. Asi si mal stastie na nejaku lepsiu krabicku, lebo mne to lietalo vsade. PP FMJ rozptyl do 4cm, PP SP rozptyl 8cm, ale Wolf-celoplast 3,56 g cez 10 cm . Vsetko zo stojana a na 100m. Tiez mam odlozene nastrely. Mohli by sme vymenit. Takze ja k tym Wolfom: skoda, ze su take, ale maju iba peknu krabicku , nic viac... /carcus@post.sk
Čo to má za zápalku,resp.prach ten PP náboj, keď spôsobuje také znečistenie hlavne?
<br/>Nie je to vojenská Berdanalebo je tam dajaká nárazová zlož,alebo čo tam je? Aby to nevypaľovalo hlaveň.
citujem: "(...)do munície "Prvi Partizan" sa vkladajú nehrdzavejúce rozbušky boxerového typu a kvalitnej normy a tiež gulôčkový pušný prach." zo stránky www.hunterpro.sk/
<br/>Možno si teraz trochu múdrejší...
Moze mi niekto poradit ze kde zozeniem brokové naboje - magnumy - 12/76 s priemerom aspon 4,00 ale nie od ceského S-B. Ja stále hladám a nic, iba cesi a malé priemery... Vonku ich je kvantum. Dá sa to zohnat aj na slovensku??? Alebo sme stratený, iba S-B???????,
Skús Fraňo Nitra, ja tam kupujem do synovej 12/76 jednotné strely ale broky som tam zatiaľ kupoval len české kvôli cene. Možno majú aj niečo kvalitnejšie. Daj vedieť. Hrubý brok Rottweil som mu kupoval v LESONE B.Bystrica - námestie.