Sú rôzne zrážky v živote, najhoršia je však z blbcom.
<br/>
<br/>Čítam tu rôzne témy, ale musím povedať, že celé poľovníctvo je jeden veľký bordel. Tvárime sa aký máme prehľad o jednotlivých zák. ustanoveniach. ako nám zákon upravuje výkon práva poľovníctva. Jano opravuje fera, že v tom alebo v tom sa mýli a že podľa toho alebo toho zákona to je inak. Rudo zase sa cíti urazený, lebo paľo mu dokáže, že to čo hovorí nenájde nikde v zákone i napriek tomu, že v ich PZ to tak roky funguje.
<br/>Kašlime nato. Už som to tu kdesi písal. Ak si myslíš, že sa ti nemôže v PZ nič nepríjemné prihodiť, lebo poznáš zákon, stanovy a podľa nich aj konáš, tak si na strašnom omyle. Toto si myslia tí, ktorý zákon na uplatnenie si svojho práva nikdy nepotrebovali, čo sú schovaný v zákryte a stačí im kus diviny nato aby s členstvom boli spokojný. Mohlo by sa, tým jednoduchšie koncipovaným, zdáť, že ak potrebuješ zákon na svoju obhajobu, tak si musel urobiť prešľap. Opak je pravdou. Prešľap urobili tí, čo ťa obvinili z jeho porušenia. A tu nastáva moment sklamania. Berieš zákon na pomoc. Zisťuješ však, že zákon si každý vysvetľuje po svojom, práve tak ako to vyhovuje krivákom z RgO. Musím povedať, že česť výnimkám. Tých je však ako šafránu a sami neznamenajú nič ak zostanú potichu. Tým vyčítam, že majú funkcie na to aby tlmočili naše pripomienky, ale radšej čušia a stávajú sa z nich diplomati svojích vlastných výhod. Všetci máme pravdu ak nám to v našich PZ funguje podľa našej pravdy. Tvárime sa, že sme členovia príkladného spoločenstva. Z radosťou som sa hlásil k poľovníkom na rôznych poľ. akciách. Bol som pišný na to, že som poľovník a dával som to na známosť svojím oblečením postojom a vystupovaním. Dnes si na takúto akciu radšej oblečiem rifle a tričko a niekde bokom sa divým, čo mnohý v zelenom reprezentujú a na čo sú pyšný. Radšej si svoje jelenicové golfky a vestu šetrím do lesa, kde radšej vyjadrím úctu k hore k zveri a k sebe samému. Nebojím sa to povedať, som hrdý na to, že milujem prírodu a na to, že jej môžem pomáhať sám aj s mnohými mojimi priateľmi. Našiel som si svoje miesto a vytvoril si svoje vlastné zákony, tak aby som neprestal horu milovať a zver v nej si vážiť viac ako mnohých lajdákov v zelenom. Veď jeden príklad za všetky.
<br/>Šiel som na RgO a tak som sa vyobliekal, aby som si aj takto uctil členov RgO a ukázal im, že si ich vážim. Aké však bolo moje sklamanie, keď jeden mal modré rifle a červené tričko , druhý Modrú rozhalenku v kraťasoch atď. Nevedel som či som dobre na RgO, alebo u hasičov, alebo medzi teenagermi.
<br/>Veľmi som sklamaný z ľudí, ktorí sú v riadiacich funkciách jednotlivých stupňoch riadenia. Náš predseda RgO. Je nešťastím poľovníctva v našom okrese. A i napriek tomu, že to všetci vedia ho opätovne zvolili za predsedu. Jasné. Ak je predseda hlupák, tak tí čo ho volili sú múdrejší a vedia, že bude tancovať tak ako oni budú pískať. Už si aj prestávam myslieť, že sú to živé príklady hlúposti. Naopak, kladiem si otázku, čo za somárov ím prisluhuje? Kto ich dosadil do týchto stoličiek? Kto je vlastne zodpovedný? Zlodusi z RgO, ktorý už dávno ignorujú likvidáciu Poľovníctva, z nedostatku času, ktorý investujú do vybavovania si svojích vlastných revírov? Alebo padesiat tisíc členov SPZ, neschopných udržať si svoje revíry.
<br/>Toto je môj vlastný pohľad na to kto dnes riadi poľovníctvo, aj cez poľovné stráže. Ak si myslíte. že je to inak, tak jn si myslím, že mám právo aj na to aby som sa mohol mýliť.