Ja som zachytil informáciu v televízii, že tento týždeň, bude návrh zákona predložený verejnosti na diskusiu. Takže si počkajme do piatka a už sa aj uvidí, či tie pripomienky, čo sme tu popísali, čítali, či tam budú nejaké zmeny oproti návrhu zákona ku ktorému sme sa vyjadrovali. Dúfam, že ak bude návrh zákona predložený verejnosti, tak bude na tejto stránke operatívne uvedený.
michal, zbláznil si sa? veď tam nemáš základné dokumenty zo súčasnosti! ja som povahou optimista, ale vidí sa mi, že nebodaj nával práce:] bráni informovať poľovnícku verejnosť. až si pripadám, že ja, poľovník som navyše, a len robím vrchnosti problémy. a aby sme sa nebodaj nevyjadrili k návrhu zákona! celé to vypadá, že sa vytvoril samonasierací systém, ktorý si je sebestačný v rámci známeho: dejte mi stúl, já už si práci najdu. a ver mi, že sa čochvíľa dozvieme, aký obrovský kus práce bol vykonaný a koľko úsilia to stálo. a ešte sa budú vešať metále! len aby ten výsledok pre nás nebol v duchu rozhodnutia súdu o zákaze mimoriadneho odstrelu medveďov. rád si nasypem popol nas hlavu, ak sa mýlim!
Preletel som návrh zákona a chcem sa opýtať či v $ odst.K - trofeje je správny výraz horné a dolné kly diviaka, a ešte penisová kosť medveďa - penisová kosť vlka, lišiaka nie je trofejou?
<br/>
<br/>Ale najviac ma zaujíma Poľovnícka komora - akú funkciu bude mať potom SPZ, lebo podľa prečítaného zanikne, alebo sa tranformuje na komoru?
Po prvom prečítaní zaujímavé a dosť prekvapivé. Som zvedavý ako to stýmto návrhom dopadne. Mám dojem akoby sa SPZ chcel pretransformovať na Slovenskú poľovnícku komoru. Inak tento návrh dosť komplexne rieši celú poľovnícku preblematiku.V paragrafe 86 - účinnosť, je zrejme nejaká tlačová chyba odvoláva sa na paragraf 65, ods.2,písm.h, ktoré v zákone neexistuje. Ako by to malo znieť správne?
Je to len moj subjektivny nazor ale podla mna chcu pochovat SPZ preto lebo ma zatatu riadnu sekeru a je hlboko v minuse , nova organizacia by zacala s cistym stitom . Ale mozem sa mylit .
Mne to tiž tak pripada, ešte som to nepreluskal úplne - akurát som to vytlačil, ale tá komora má združovať poľovnícke organizácie? - čiže SPZ, ale aj "Sukromné" poľovnícke spoločnosti budú v komore, alebo len jednotlivci. Podľa mňa komora bude to čo SPZ pred 20 rokmi. Alebo sa mýlim?